2025 46. kitabı
Okunma: 02 Aralık 2025 09:11
Uzun sandığımız kısacık ömrümüze nasıl ki her şeyi sığdırarak yaşamaya gayret ediyorsak bu kısacık romanda da hasret dolu nice hayatlar, sevdalar, ölümler iç içe geçmiş. Hasret, özlem diye diye geldik sona. Güçlü bir kadının hikayesini bu kadını ele geçirmeyi hayal eden bir cin’in üzerinden; evini,mahalleyi, köyü,ilçeyi hatta tarihi, geçmişi geze geze okuyoruz. Gezerken insan kendi evini, mahallesini ve köyünü de görmüyor değil. Ve yine gezerken insan aşkın, hasretin, arzunun erkeği ve kadını ne durumlara soktuğunu da görüyor. Bu kadarı da olmaz diyemiyoruz hayatımızdaki örnekler geldikçe aklımıza. Gökten üç elma düştü diye başlayan masallar misali Gülhanım’ın hayat yolculuğunda, kendi yolculuğumuzun neresinde yaşadığımızı düşündük mü acaba? Düşündüysek nereye yol alacağımızı söyledi değil mi Gülhanım bize: Bir iyilik ,beş vakit namaz…” Dünya bu Hesna. Doğan ölmek için.” Ya sonra… sonrası hasret, sevda, ihtiras, hayat ve ölüm… “ Nitekim üç günlük dünyayla burası; yeis yok, üzüntü yok, inanmıştı buna.”
Tahta Kapıların ArdındaNaime Erkovan · Ketebe Yayınevi · 202427 okunma