2025 82. kitabı
Okunma: 02 Aralık 2025 19:02
6/10 selim ileri ve piyano ogretmeni mediha hanimefendi'nin caginin otesinde insanlar oldugunu belirtmek gerek, ikisi de sevdigim insanlar oldu. selim ileri'nin bir aci hikaye'yi okuyup da ustune bu kadar dusunmesi ve baska seyleri de arastirarak boyle bir kitap yazmasi, bu dusuncelerde yalniz olmadigimi hissettirmesi cok iyi oldu gercekten de. kendisi de her seyi apacik yazamamasina ragmen durumun farkinda olan insanlarin anlayabileceginden de fazlasini yazmis. keske bizim donemimizde yasasaydi diye dusundugum insanlardan biri oldu, fan fictionlari cok severdi... eminim kendisi de bir suru fan fiction yazardi, kafasindaki kurgulari bu kitaba aktarmasindan anlasiliyor. birbirlerinden bagimsiz kitap karakterlerini kendisi tanismislarmis ya da bir sekilde bir iliskileri olmusmus gibi hayal edebilmesi aslinda onun bu yuzyila ait oldugunun kaniti. yine her sey acik acik soylenemese de bir aci hikaye'yi yorumlarken kendi detayli goruslerini eklemesine sevindim. latife hanim'in "kiskanclik krizleri" zaten cogu seyi acikliyor... halid ziya'nin tavirlarindan ve ogluyla iliskisinden bahsetme tarzi da asil probleme dikkat cekiyor gibi.
Kırık Deniz KabuklarıSelim İleri · Everest Yayınları · 2016129 okunma