Runyx'den Enigma incelemesi
2025 120. kitabı
Yeni bir kitap ile geldim EnigmaEnigma Konusundan biraz bahsedelim: Salem adlı kız karakterimiz Mortemier adlı bir üniversiteye, ablasının yanına gitmektedir. Fakat bu üniversitede her şey görüldüğü kadar değildir. Neredeyse her sene bir kadın intihar eder. Kadınların hepsinin ölümü intihar vakası olduğundan dava öylece kapanır. Salem ise ileride adlı tıp uzmanı olmak isteyen, ölülerin neden öldüğüne dair bir iz arayan biridir. Hiç bir davayı çözememiş olsa da bu sefer çözeceğine emindir. Çünkü kaç yıldır Mortemier üniversitesine giden ablası Olivia da bu intihar süsü verilen kurbanların içindedir. Salem bir taraftan bu olayı çözmeye çalışırken bir taraftan da kendisinin hakkında resim yapmaktan hiç bir şey bilinmediği bir adamın sırlarını açığa çıkarmaya çalışır. Aynı zamanda bu kişi dersine girdiği bir profesör'ün asistanlığını yapmakta olan Cazimir van der wall dır. Bakalım sizi neler bekliyor olacak?? İncelemeye gelirsek: (spoiler olabilir) Kitap boyunca öldürülen kadınların katilini bulmaya çalışıyorsunuz. Ben de kitap boyunca başrol karakterler dışında herkesten bekledim katil olmasını. Yani "kesin kız karakterin arkadaş ortamından biri çıkar en sonunda" diye düşünsem de asıl olay aklımın ucundan geçmedi. Şüphelendiğim karakterler oldu "kesin odur" dediğim ve doğru da tahmin etmiştim. Yinede bütün herkesi süzgeçten geçirdim bir kere yani. Şöyle ki her hangi bir cinayet kitapını okurken bariz olan karakter diye düşünürüz ya aslında çok yakın bir kişi çıkar o katil. Burada ise tam tersi oldu. Kitapın sonunda her şeyin bir anda çözülmesi ile ilgili hiç beğenmeyen olmuş. Yani okur istiyor ki her şeyi yavaş yavaş çözelim öyle hemen öğrenmeyelim her şeyi. Benim bunla ilgili bir sıkıntım olmadı. Beğendim kurgu çok iyidi. Yazarın YırtıcıYırtıcı serisini de okudum ve ben darc romance seven biri olarak çok beğenmemiştim o seriyi. Sevmiştim ama anlatım tarzı çok karışıktı. GothikanaGothikana kitapını da okumuştum. Dünyası, Akedemi olması flan biraz benzese de konuları çok farklıydı. Yazarın en sevdiğim kitapı bu kitap diyebiliriz. O kadar çok alıntı paylaştım ki hepsi çok güzeldi. Karakterler arası o çekim, konuşamadan bile gözleri ile anlaşabilen bir çift. Çok güzellerdi hele Cazimir'in kalem ile olan sahnelerini okurken böyle oldum resmen Kesinlikle tavsiye ederim. Özellikle darc academy tarzı sevenler koşup bu kitapı okusun hemen. Sadece yetişkin olurlar içindir!!! (Cinsellik dışında intihar gibi tetikleyici şeyler de bulunmaktadır. Bilginize!!) Bu kitapın incelemesi de buraya kadardı O zaman bir sonraki kitap incelemesin de görüşmek üzere hoşça kalın Bye EnigmaEnigma RuNyxRuNyx
EnigmaRuNyx · Martı Yayınları · 2025107 okunma