RuNyx
Orijinal Dil:
İngilizce

2026 13. kitabı
Okunma: 11 Şubat 2026 16:23
Herkese Merhaba, Runxy çıkan tüm kitapları okudum valla, bir şekilde kadın okutuyor.. gothika kitabını sevmiştim, bu kitapta gotik ve karanlık bir hava olduğundan okuduk... Konu ise; Skandallarla lekelenmiş zengin ailesinin kara koyunu olan Salem, mükemmel ablasına neler olduğunu öğrenmek için Mortimer Üniversitesi’ne öğrenci olarak gelmişti. Ancak Mortimer’da kaybolan tek kızın ablası olmadığını keşfettiğinde, öğrencilerin ölümüne neden olan bu karanlık güçleri ortaya çıkarmak için gerekirse kendini yem olarak kullanmaya kararlıydı. Ve Cazimir van der Waal onun kokusunu almıştı. Gizemli bir sanatçı ve öğretim asistanı olan Cazimir, karanlık bir geçmişe, gizli planlara ve hayatını riske atmaya kararlı görünen altın gözlü bu güzel kıza karşı dizginlenemez bir arzuya sahipti. Bu yazarda bir sorun var; böyle hevesli hevesli başlıyor kitabı yazmaya, güzel heyecanlı ve gizemli bir hava katıyor merakla ne olucak dıye okuyoruz ,sonra mı ne oluyor; yokuş aşağa hızlı bir şekilde yere çakalıyoruz. Yani sen asıl kıtabın konusu 2 syafada şak dıye sacma sapan diye nasıl çözersin... ulen ne olduğunu bile anlamadık, neden böyle oldugunu 2 satırda anlatmış bittirmiş, aşırı sınırlendım yani.. o zaman bız bu mal kız karakterin gel gitlerinden başka bir şey okumadık yani, kendisini ezik gören, ablasını kıskanan salak bir kızdı bencee.. ne çözdü şimdi bu anlamadım bile... bide Kitabı okutan Cazimir van der Waal valla;isme bak hele isimde belli adamın karıizması hahaha .... acaba gothikadaki van burayı alıp, caz o kitaba trasfer yapamıyor muyuz... çok daha süper olurdu. Van sevmemiştim orda burdada kızı sevmedim ikiside aynı mallıkta cok ıyı olurdu vallaa... Caz cok iyidi ben kendisini baya beğendim... alfa halleri ne istediğini bilen güçlü bir karakterdi. Bu mal kızla kaldığı ıcın
Dark romance
2025 136. kitabı
Runyx in karanlık atmosferli, karanlık karakterleri kitaplarını ve anlatım tarzını bu güne kadar sevmiştim. Ama bu kitap bana olmadı olamadı, sevmedim sevemedim, so sorry Runyx cim.:) Kitaptaki ana kadın karakter olan Salem bana biraz değil baya çok Wednesday i anımsattı. İlk sezondaki Wednesdayi sevdiğimden benzeme kısmına takılmadım. Ama başka takıldığım bir sürü şey oldu. Misal mi? buyrun; -Kitabın yarısına kadar bir arpa boyu bile yol alınamayan bir cinayet soruşturması var, -Habire ben tuhafım, ben hissizim, ben sevilmedim ve sevmedim repliklerini tekrarlayan bir Salem var, - Çok alakasız bir şekilde tekrar tekrar üniversite kampüsündeki binaların detaylı betimlenmeleri var, - Kitabın son yüz sayfasında ise birden tüm sırlar hızlıca ortaya döküldü, kötüler yakalandı, cinayetler çözüldü ama çoğu şüphe ve bilinmezlik havada asılı kala kaldı,…. Zorlasam daha da yazabilirim ama artık vaktimi bu kitaba harcamak istemiyorum. Kısacası benim için vakit kaybı olan bir kitap oldu kendileri.
Kitap Yorumu
2025 165. kitabı
Yılın son Dark kitabıyla geldim Yazarın kalemine zaten bayılıyorum ve ne çıkarsa alıp okuyacağım bir yazardır Bu çıkan son kitabı da bağımsız bir dark akademiydi. Yazarın bizde ilk çıkan Gothikana adlı kitabı da aynı türdeydi ve içerik olarakta epey benziyordu. O kitabı sevdiyseniz bunu da seversiniz bence Cazimir karakterimiz çok fena Fazla yetişkinlere göre ona göre karar verin . Konusundan biraz bahsedeyim. Mortimer Üniversitesi ayrıcalıklı ve soylu ailelerin çocuklarının gittiği seçkin ve elit bir kurumdur. Salem’in ablası Olivia’da bu akademiye başlamıştır. Olivia, ailenin en sevileni ve gözüne bebeğidir. Salem ise ikinci sınıf evlat muamelesi görür ki ablası da aynı şekilde davranır ona. Fakat daha sonra ablasının ölüm haberi gelir ki akademide ölen ya da kaybolan ilk kişi değildir. Olivia’nın ölümünden bir kaç ay sonra babası da intihar eder. Salem’de belli yaşa geldiğinde akademiye girer ve tek amacı ablasına ne olduğunu bulmaktır. Diğer taraftan akademideki gizemli asistan Caz ile aralarında ilginç bir çekim oluşur. Caz, onu tehlikeden uzaklaştırmaya çalışırken onunda akademide bir görevi vardır ve Salem’in planlarını bozmasına izin veremezdi fakat sonra Salem’in cinayet panosunu gördüğünde işler değişti. Buradan sonra kayıplar, ölümler, gizli topluluklar ardındaki sır perdesi yavaş yavaş aralanırken Salem’in hayatı da tehlikededir. Caz ise ona bişey olmaması için her şeyi yapacaktır. İki sevgisiz, yalnız ruhun birbirlerini nasıl iyileştirdiklerini ve çok daha fazlasını okuyup öğreniyoruz
Runyx'den Enigma incelemesi
2025 120. kitabı
Yeni bir kitap ile geldim EnigmaEnigma Konusundan biraz bahsedelim: Salem adlı kız karakterimiz Mortemier adlı bir üniversiteye, ablasının yanına gitmektedir. Fakat bu üniversitede her şey görüldüğü kadar değildir. Neredeyse her sene bir kadın intihar eder. Kadınların hepsinin ölümü intihar vakası olduğundan dava öylece kapanır. Salem ise ileride adlı tıp uzmanı olmak isteyen, ölülerin neden öldüğüne dair bir iz arayan biridir. Hiç bir davayı çözememiş olsa da bu sefer çözeceğine emindir. Çünkü kaç yıldır Mortemier üniversitesine giden ablası Olivia da bu intihar süsü verilen kurbanların içindedir. Salem bir taraftan bu olayı çözmeye çalışırken bir taraftan da kendisinin hakkında resim yapmaktan hiç bir şey bilinmediği bir adamın sırlarını açığa çıkarmaya çalışır. Aynı zamanda bu kişi dersine girdiği bir profesör'ün asistanlığını yapmakta olan Cazimir van der wall dır. Bakalım sizi neler bekliyor olacak?? İncelemeye gelirsek: (spoiler olabilir) Kitap boyunca öldürülen kadınların katilini bulmaya çalışıyorsunuz. Ben de kitap boyunca başrol karakterler dışında herkesten bekledim katil olmasını. Yani "kesin kız karakterin arkadaş ortamından biri çıkar en sonunda" diye düşünsem de asıl olay aklımın ucundan geçmedi. Şüphelendiğim karakterler oldu "kesin odur" dediğim ve doğru da tahmin etmiştim. Yinede bütün herkesi süzgeçten geçirdim bir kere yani. Şöyle ki her hangi bir cinayet kitapını okurken bariz olan karakter diye düşünürüz ya aslında çok yakın bir kişi çıkar o katil. Burada ise tam tersi oldu. Kitapın sonunda her şeyin bir anda çözülmesi ile ilgili hiç beğenmeyen olmuş. Yani okur istiyor ki her şeyi yavaş yavaş çözelim öyle hemen öğrenmeyelim her şeyi. Benim bunla ilgili bir sıkıntım olmadı. Beğendim kurgu çok iyidi. Yazarın YırtıcıYırtıcı serisini de okudum ve ben darc
2025 149. kitabı
Okunma: 23 Aralık 2025 22:05
Helloooo Runyx yakın tarihte kitaplığımızda yerini alan şahsına münhasır yazarlardan biri. Kalemi daha çok genç yetişkin içerik barındıran bir çoğu gotik türünde olup, erkek karakterleri dibine kadar gizemlidir. Dark Varse serisi için bunu pek diyemem ama Bknz; Gothikana Enigma diğer kitapların yanında bana göre epey sönük kaldı. Konu bütünüyle detaysızdı. Ortaya bir gizem atıyoruz ama cevabı kitap bitti hala bilen anlayan yok. Son elli sayfaya kadar pek bi olayda yok. Olan şeylerde ziyadesiyle tahmin edilebilirdi. Bu sebeple konudan çok karakterlere odaklandım. Esas kızımız Salem resmen ayrı dünyaların insanı. Kendisi daha baskın, daha zeki, daha kararlı ve daha bir sürü şey olabilirdi. Onun yerine garip bir güvensizlik içinde, ben normal değilim, eziğim, şu hayatta ablam kadar çok sevilmedim edilmedimlerle hatırlayacağız kendisini. Salem'in ablası Olivia köklü ve zengin aile çocuklarının kabul edildiği Mortimer üniversitesine kabul edilmesinin ardından gizemli bir şekilde ortadan kabolur. Ablasının yerine üniversiteye kabul edilir ve başlıyor araştırmaya. Ortada gizemli bir grup, peşi sıra ölen kişiler, üniversite arkadaşlıkları var. Gelelim Cazimir Van der Waal'e . Kendisi epey gizemli, sahiplenici, sırarlarla dolu ve karanlık birisi. Salem'e olan çekimi onun için beklenmedik olsada peşini asla bırakamıyor oluşu hoşuma gitti. Hee sırları öyle waaow değildi ama yinede okunmaya değerdi. Özellikle geçmişi. Kitabı öyle aman aman çok sevmedim. Salem'i ise hiç sevmedim. Okuma sebebim tamamen Caz ve onun geçmişiydi. Beklentimi düşük tuttuğumdan hayal kırıklığım büyük olmadı. Sizde beklentinizi düşük tutun üzülmeyin okuyun geçin. Geleyim tavsiye kısmına..
2025 9. kitabı
Okunma: 02 Kasım 2025 00:17
RuNyx ile ilgili en sevdiğim şeylerden biri, kitaplarını okurken ne bekleyeceğinizi hep bilmeniz. Belli bir kalitenin altına asla düşmez; ne aşırı şaşırtır ne de büyük hayal kırıklıkları yaşatır. Bana göre Enigma, yazarın Türkiye’de çevrilmiş tüm kitaplarını okumuş biri olarak söyleyebilirim ki, aralarındaki sonu en yavan kalan kitap oldu. Vermeye çalıştığı gizem, maalesef kitabın ilk 100–200 sayfasında okuyucu tarafından rahatlıkla çözülebilecek kadar basit. Kitap boyunca bir boyun dövmesinden bahsediliyor ama bu detay hiçbir zaman somut bir sonuca bağlanmıyor; ne olduğunu bile tam olarak öğrenemiyoruz. Salem’in sürekli “sevgi görmemiş, dışlanmış, anlaşılmamış, kabul edilmemiş” biri olduğunu söylemesi var ama bunun altını dolduracak güçlü argümanlar sunulmuyor. Yani bu duyguları gerçekten yaşamıyoruz, sadece laf olarak okuyoruz. Aslında anlatılmak istenen hüzün ve anlam güzel; fakat yazar bunu kelimeleriyle okura geçirmekte maalesef yetersiz kalmış. Bir noktadan sonra metin kısır döngüye giriyor ve aynı şeyler tekrar tekrar yazılıyor. Cazimir’in sürekli “sen benimsin, bana aitsin ve bunu herkes bilmeli” tavırları da bana artık fazlasıyla basit ve yavan geldi. Yanlış anlaşılmasın, bu tarz kitapları seviyorum; ama burada bu cümleler sanki yazılmak için yazılmış, biraz da zoraki duruyor. Aralarındaki kimya bana hiç geçmedi. Zaten ilişkilerinin gelişimi de oldukça kopuk: bir kez karşılaşıyorlar, sonra 20–30 sayfa boyunca birbirlerinden hiç söz edilmiyor; sanki hiç tanışmamış, hiçbir şey yaşamamışlar gibi hikâye devam ediyor. Bu da aralarındaki çekimi benim için daha da soğuttu. Orijinal baskıda var mı bilmiyorum ama kitapta bölüm sonlarına başka kitaplardan alıntılar ve gotik çizimler eklenmiş. Çizimler, kitabın gotik atmosferini desteklediği için hoşuma gitti; fakat
2025 245. kitabı
Okunma: 29 Aralık 2025 19:39
Enigma ~ RuNyx . Bu yazara ve kurguladığı evrenlerin atmosferine aşığım diyerek başlamam yoruma girişim için yeterli olur sanırım Ablasının ölümünün ardından ona ne olduğunu çözebilmek için Mortimer Üniversitesi’ne giden ve bir arayış içinde olan Salem ile başlıyoruz. Kaybolan tek kızın ablası olmadığını öğrendiğinde ve bu ölümlerin nedeninin peşine düştüğünde, her şey daha karanlık ve daha heyecan verici olmaya başlıyor. Ölüm temalı resimler yapan ressam ve asistan Caz… Ya da tam adıyla Cazimir van der Wall. Karanlık bir geçmişe ve gizemli bir imaja sahip bu adam ile Salem’in, ilk andan beri aralarında oluşan gerilim ve kıvılcıma bayıldım! Bir yandan devam eden gizemler, diğer yanda bir dedektif gibi her detayı ince ince araştırıp sorgulayan Salem; benim favori karakterlerimden biri hâline geldi. Caz onu sürekli bir şeylerden uzak tutmaya çalışsa da -tabii bunu yapma şekli, daha da yaklaşmaya itiyor bence- Salem’i geri tutacak hiçbir güç yoktu. Caz ve kıskançlığını içeren sahnelerde çığlıklar atmak istedim çünkü çok iyiydi!! Delice ve gözlerinden ateşler çıkaran bazı kıskançlıkları severiz dostlar, inkâr mı edelim? Miras öğrencilerinden oluşan Mortemia grubunun gizemi, geçmiş bölümlerde üniversiteyle ilgili aldığımız küçük bilgilerle oldukça dolu ve iyi işlenmiş bir evrendi. Bölüm başlarındaki farklı yazarlardan ve eserlerden alıntılarla beraber gizemli fotoğraflar, kitaba dair heyecanımı ve kitabın karamsar havasını inanılmaz derecede hissettirdi bu arada. Kitap ve karakterler bana hem karanlık ve ürpertici hem de karşı konulmaz ve çekici hissettirdi Üç kısım yani Ölüm, Çürüme ve Delilik bölümlerinin kendi içindeki sınıflandırılması o kadar iyiydi ki; bayıldım, bayıldım! Her biri çok iyiydi ama en çok üçüncü bölüm favorim oldu. Kesinlikle bu hikâyeye konuk olup bu
2026 1. kitabı
Konsept güzel ama senaryo güzel bir yere bağlanmadı. Çok zorlama geldi. Okurken farklı diyarlara uçup gidiyorsunuz ama sizi o diyarlardan geri döndürüyor.
2026 1. kitabı
Okunma: 01 Ocak 2026 00:00
Yazarın bir diğer kitabı olan ve aynı tarzda yazılan Gotikhana’nın yanında benim daha fazla beklentiyle başladığım lakin daha az sevdiğim bir kitap oldu. Bu tarz dark romance ve gizemin karışık olduğu kurgulara bayılırım biraz da bu nedenden dolayı yeterince beğenmemiş olabilirim. Havada kalan fazlaca detay vardı lakin kitabı elinize alınca akıp gidiyor elden bırakılmıyor. Hele son kırk sayfa dedim ee kitap bitiyor ama o son olay yaşanmadı hala. İşte yazar her şeyi son kırk sayfaya sığdırmayı başarmış. Salem’in karakter gelişimini gayet beğendim. Cazimir ile olan ilişkisi bana geçti ve hoşumada gittiler açıkçası. Kısaca beklentiyi yüksek tutmadan, biraz gizem biraz akademik kurgu fazlaca dark romance içeren bir kitap okumak istiyorsanız aradığınız kitap olabilir, şans verilebilir.
·480 syf.·
2026 21. kitabı
Kitabın o dark akademia teması, hafif gotiklik olayların yavaş yavaş oluşu… Hepsi güzeldi ama sonu?? Pufffff.. Bu muydu yani? Giriş gelişme okey ama sonuç yok. Olaylar yavaş yavaş zirveye tırmanıp bir anda yuvarlandı. Çok hızlı bir sonuçlanma oldu. Biraz daha olay biraz daha gerilim olmasını beklerdim açıkcası. Hayallerimi yıktın Runyx. Seni affetmiyorum.

RuNyxYazar · 6 kitap
2015 yılında geçirdiği bir depresyon sonrası yazarlığa başladı. Halen tam zamanlı olarak yazarlık yapıyor. Kimliğini gizli tutan yazar hakkında fazla bilgi yoktur. RuNyx müstear ismini kullanan yazar, bu kelimeyi uydurduğunu ancak kendisi için bir anlam da ifade ettiğini söylüyor. Romanları karanlık çağlar, gotik ögeler barındırıyor.