2020 75. kitabı
Doğan Cüceloğlu’nun Öğretmen Olmak kitabı, öğretmenliğin sadece bilgi aktaran bir meslek olmadığını; insanın ruhuna, karakterine ve geleceğine dokunan çok önemli bir sorumluluk olduğunu anlatır. Kitap, öğretmenliğin özüne dair düşünceler, gerçek hayattan örnekler ve öğretmenlere yol gösterici tavsiyeler içermektedir. Öğretmen, öğrencinin hayatında bir rehberdir. Çocuğun kendini tanımasına, özgüven kazanmasına ve potansiyelini ortaya çıkarmasına yardımcı olur. Eğitim, sınıf ortamında başlar ama hayatı şekillendirir. Bir öğretmenin tavrı, sözü ve yaklaşımı öğrencinin kaderini bile etkileyebilir. Öğretmenin iki tür niyeti vardır: Can’a dokunan öğretmen: Sevgi, merak uyandırma, değer verme. Bilgi yükleyen öğretmen: Sadece konu anlatıp not kaygısı güden. Öğretmenlikte içtenlik, merhamet, sabır ve ilişkisel bağ kurmanın çok önemli olduğunu vurgulamaktadır. Öğretmenlik, “bir insanın gönlüne ilham bırakma” sanatıdır. Öğretmen, bilgi aktarmaktan çok daha fazlasını yapar; öğrencinin dünyasına dokunur, umut verir ve onun yaşam yolculuğunda bir ışık olur.
Öğretmen OlmakDoğan Cüceloğlu · Final Kültür Sanat Yayınları · 20138,5bin okunma
Emeğinize sağlık hocam.