2025 132. kitabı
Katilin kim olduğu ilk sayfalardan itibaren bilinmesine rağmen hoş bir farklılığı olan, enteresan bir gizem, gerilim, polisiye kitabıydı kendileri. Japon edebiyatıyla ilk tanışmamdı. Tabi ki isimlerin benzerliği birazcık kafamı karıştırdı ama senelerin kdramacısı olduğumdan hemen ortamı ve karakterleri özümsedim. Asyalıların hayata bakış açılarının naifliği, derinliği ve saygıları çok enteresan ve çok takdire şayan değil mi? Yaşamlarından bir kesiti her okuduğumda yada her izlediğimde sanki paralel bir evrene yada fantastik bir aleme geçmişim gibi hissediyorum. Neyse, kitabın olayı; ortada bir cinayet var ve acaba cinayeti işleyenler ve onlara yardım eden kişi zekalarıyla polisi kandırabilecek mi? yada polisi kendi ağlarına düşürebilecek mi? Kitapta dahi bir matematikçi ve dahi bir fizikçi var ve şimdiden söyleyim hayır hikayede dahi bir temel yok.:))) Kimin problem yaratma ve çözme becerisi, kimin gözlemleme ve deneyimleme becerisine üstün gelecek! olay birazcıkta bu aslında, sonuç ne mi? E okuyunda öğrenin….. Kitabın geneli keyifli, sakin ve akıcı bir kıvamda ilerliyor. Son kısımda gerçekler ortaya çıkınca da ah be! dedim, ah uleyn ah ah! dedim. (İçimden başka şeyler de dedim de, size spoilersız anca bunları yazabiliyorum) Velhasılı kitabı sevdim, büyük ödüller almış bir kitaba göre öyle abartı seviyelerde olmasada yeteri kadar sevdim. Bay Ishigamiyi ise çok sevdim, dahi olan matematikçi tabi ki kendisi. Tamamen yanlı olarak çok sevdiğim ise aşırı kesin.:))
Kitap Yorumu
ŞüpheliKeigo Higashino · Athica + Nox Yayınları · 2025166 okunma