·368 syf.··Beğendi
···Okunma: 05 Aralık 2025 22:00 Savaş Barkçin’in Tevhid Medeniyeti kitabını okudukça hayranlığım öyle arttı ki, gerçekten kelimeler yetersiz kalıyor. Yazarın bakışı, fikirleri, derinliği… hepsi içime işledi. Osmanlı ecdadımıza duyduğum sevgi ve bağlılığı bambaşka bir yere taşıdı.
Bu kitapta Barkçin, tevhidi sadece bir inanç ifadesi değil; hayatı, sanatı, düşünceyi, estetiği ve insanın iç dünyasını kuşatan bir medeniyet ruhu olarak anlatıyor. Osmanlı’yı da kuru bir tarih değil, bu ruhun ete kemiğe bürünmüş hâli gibi hissettiriyor.
Her sayfasında hem zarafet, hem hikmet, hem de insana kendini toparlatan bir derinlik var. Modern dünyanın karmaşası içinde “Ben kimim, nereye aitim, neyi yeniden inşa etmeliyim?” sorularına güçlü cevaplar veriyor.
Kısacası Tevhid Medeniyeti, sadece okunacak değil; içine girilip yaşanacak bir eser.
Barkçin bu kitapla hem gönlümü hem aklımı yeniden bir medeniyet kapısından içeri sokmayı başardı.
Ve kesinlikle herkese tavsiye ederim.
Fakat mutlaka şu sırayla okunmalı:
Kalbin Aklı
Medeniyet Aklı
Osmanlı Aklı
Tevhid Medeniyeti
Bu sıra, kitapların birbirini tamamlamasını sağlıyor ve insanı adım adım daha derin bir idrake taşıyor.