·96 syf.····Okunma: 18 Şubat 2019 09:49 Herkese merhaba,
Stefan Zweig'tan okuduğum ilk kitaplardan biriydi Kızıl. Bugün ikinci kez okudum. Çok beğendim. İnsanı kendine çeken bir kurgusu vardı. Başkarakteri her anlamda destekledim ya da onunla her konuda bağ kurdum diyemem. Fakat farklı bir ortama girmenin verdiği bocalamayı, hepimizin zaman zaman yaşadığı 'kalabalıklar içerisinde yalnız olma' hissini çok güzel anlatan bir kitaptı.
•••
Berger bir üniversite öğrencisi. Okumak için geldiği şehirde, Viyana'da kendine çevre kurmakta zorluk çekiyor. Bir tane arkadaşı var, o da okuldan. Fakat bu arkadaşla Berger birbirlerini aynı muhabbetle sevmiyorlar. Bu da daha fazla seven tarafı diğerine daha bağlı bir hale getiriyor. Muhabbetinin karşılığını bazen umursamazlıkla bazen de kendisiyle dalga geçilerek alan karakter hayatın anlamını sorgulamaya başlıyor. Tam her şeyden ümidini keseceği sırada tesadüfi bir karşılaşmayla hayatı baştan aşağı değişiyor.
•••
Çok beğenerek okudum. Sizlere de tavsiye ederim. İnsanın özellikle yalnızlık çektiği, ortam değiştirdiği, hayatın belli zamanlarında yaşanan geçiş dönemlerinde neler hissettiğini anlatan duygusal ve güzel bir öyküydü.
Keyifli okumalar... :)