Spoiler içerebilir!
2025 21. kitabı
Bugün pek beceremediğim ve bu yüzden geçmişte yazmaya çalıştığım çoğu incelemeyi silip bugün tekrar deneyeceğim "inceleme"mi okuyacaksınız. Bu kitap kırmızı oda dizisinden bildiğimiz Alya'yı Cem Karcı (dizinin yönetmeni) ile değil Gülseren Budayıcıoğlu (kitabın yazarı) ile ele alıyor. Bu kitaptaki ana karakterimiz Ala -başta karakterin adını Âlâ diye duymuştum fakat anlamlarına baktığımızda Ala, karışık renk; Âlâ ise iyi, güzel demekmiş, hikayeye baktığımızda da Ala diye telaffuz etmek daha mantıklı ki zaten ismi Ala- dizide 8 saatlik bir vakitle; kirli, hayattan intikam istercesine bulunduğu yeri dağıtan, tabiri caizse çirkin, hiç duş almamış bir kadın olarak karşımıza çıkıyor. Kitapta da aynı hareketler hatta aynı cümlelerle bu sahneyi okuyoruz. Uzun sayfalar dizinin senaryosunu okuyor olsak da tabii ki ileriki sayfalarda farklılıklar görülüyor. Kitabı okurken hikayenin sonunu, değişimi biliyor olsam da her sayfasında ayrı etkilenip ayrı duygulandım. Gülseren Budayıcıoğlu'nun okuduğum ilk kitabıydı. Yazarın ana branşı psikoloji de olsa yazar kimliğiyle çok güzel, akıcı bir kitap okudum diyebilirim. Ala hayata dönebildi mi? Seanslarda ne yaşandı hepsini tek tek yazıp yorumlamak istesem de spoiler acısından fazla tepki görebilirim diye burada bitiriyorum. Kitabı tavsiye eder, iyi okumalar dilerim.
Hayata DönGülseren Budayıcıoğlu · Remzi Kitabevi · 202013,9bin okunma