Bülbül -Kristin Hannah
2025 49. kitabı
Okunma: 07 Aralık 2025 21:22
Bülbül İsmine bakınca aşk romanı okuyacağımı zannetmiştim, açıkçası savaş romanı okuyacağımı düşünmemiştim.çok reklamı yapılıyordu doğrusu hiç beklenmedik şekilde oldu ama hiç yorum da okumadım aklımda farklı mistik bir konu vardı.konusu ikinci dünya savaşında Fransa'da alman işgali sırasında iki kız kardeşin mücadelesini anlatıyordu beni şaşırttı. kitabın kahramanlarının isabelle ve viann adlı iki kadının seçilmesi kitabı diğer kahramanlık romanlarından ayırmak için yapılmış. Böyle çok çok farklı bir konusu yok aslında sanki bu tip kitaplar konusu gereği biraz yükseltiliyor gibi geliyor bana . Savaş ve kahramanlık kitaplarının hepsinde olduğu gibi hamaset ve şovenizm dolu ve özellikle baş kahramanı isabelle ağzından vatanseverlik naraları duyuyoruz. İşin gerçeğine bakarsak Amerikalılar ve İngilizler olmasaydı Fransızlar alman işgalinden kolay kolay kurtulurmuydu oda ayrı bir konu kitap film modunda bir kitap akıcı bir şekilde ilerliyor hatta bir çok savaş filmi sahnesiyle aynı gibi ilerliyor sıkıcı kesinlikle değil ama böyle benzersiz de değil sonuçta savaş romanı acı ızdırap mücadele içeriyor. Bülbül kris Kristin Hannah
BülbülKristin Hannah · Pegasus Yayınları · 20227,8bin okunma