·224 syf.····Okunma: 08 Aralık 2025 12:46 Helloooo
Efenim bildiğiniz tüm o masalları unutun! Size o masalların en acımasız halini getirdim.
Rapunzel hikayesini bilmeyen, okumayan yoktur diye düşünüyorum. Hani şu kulede kilit altında tutulan genç kadının, kaleye tırmanması için uzun saçlarını sarkıtığı ve prensine kavuştuğu hikaye.
Günlük hayatımızda uzun saçlı birini görünce bu hikaye üzerinden türlü türlü yorumlarda bulunuruz hep.
Bu defa o yorumlarda maalesef bulunamıyorum çünkü yazar öyle bir kurgu yazmış ki, insanın dili yorum yapmaya varmıyor.
Yasaklanmış Karanlık Masallar serisinde okuduğum ilk kitap.
Bir yanı gotik, bir yanı karanlık ve acımasız ama hespinden çok ürpertici bir hikaye.
Eski bir yetimhanede ( biz orayı kale de diyebiliriz) yıllar önce büyük bir yangın çıkar. İçerisindekilerin dışarıya çıkması maalesef mümkün olmaz ve hepsi yanarak ö.ür. Kasaba halkı yıllarca anılacak bu trajediye sahiplik eder.
Yine yıllar içerisinde kasabada genç kadınlar ve kız çocukları ortadan kaybolmaya başlar. İnfluencer olma hevesiyle yetimhane gizeminin peşine düşen üç arkadaş kendilerini bir anda yetimhanenin en dehşet verici yerinde bulur.
Özellikle Jacinthe'in bu dehşet yerindeki mücadelesini nefesimi tutarak okudum.
Öte yandan yetimhaneye yakın bir yerde avlanan iki sapkın adamın hikayesini de okuyoruz. Ama ne okumak! Kadın erkek kimsenin karşılamasını istemeyeceğim iki mahlukattı. (İnsan diyemiyorum)
Diğer yandan yetimhanenin derinlerinde yaşayan acımasız kişiyi de okuyoruz ki böyle muazzam saf bir kötü çok az okumuşumdur.
Üç ana bölümün sonlara doğru bir araya geldiği, ciddi anlamda kan donduran, tüyleri ürperten ve uykularımızı kaçırması muhtemel bir kitaptı.
Adı gibi "Yasaklanmış Karanlık Masallar"
Bu türde severler için mutlaka okunması gerekenlerden
Alın OKUYUN ve OKUTUN
KitapRüyasından Sevgilerle