2025 18. kitabı
Konu: Bir adam gündüz vakti aniden kör olur. 2.adam onu evine bırakır. 1.adam ile karısı doktora giderler. Şuan için çözümü yoktur. Eve dönerler. 2.adam kör olur. Doktor kör olur. Bu bulaşıcı bir hastalıktır. Birdenbire insanlar kör olmaya başlar. Bu beyaz illet toplumu nasıl etkileyecek? Devlet aldığı önlemlerle bu felaketi engelleyebilecek mi? Bu kitabı okumalı mısınız? Genel yorumum: Kitabın anlatımı çok akıcı. Betimlemeler, ruh hallerinin yansıtan sözcükler oldukça etkileyici. Kurgusu iyi. Kendini merak ettiren ve okuyucu sürükleyen bir roman. Ben hayatta kalma savaşı veya tüm dünyayı kurtarma gibi bir kurgu beklemiştim. Ama odak noktası farklıydı. Körlük metaforu ile toplum ve sistem eleştirisi barındıran, insanın ne kadar düşebileceğini gösteren ütopik bir roman. Okuması herkese göre olmayabilir. İnsanlığın karanlık yüzü ve ilkel içgüdüleri ağırlıkta. Yani pek bana hitap eden bir roman değildi. Bu konulara ilgisi olanlara önerilir. Puanım:6/10 Bu kitaba uygun yaş önerim:+18 Ölümler, insanlık dışı vaziyetler, kan, vahşet, cinsellik, dehşet içeren birçok durum var. Okuması ağır bir kitap.
Kitap İncelemesi
KörlükJosé Saramago · Kırmızı Kedi Yayınları · 2024131,8bin okunma