A.
Klimt'in "The Kiss" tablosunu bilir misiniz? Günlüğümün kapağında, telefonumun arkasında, kolumda tenimin içimde taşıdığım bu tablo; en sevdiğim film olan "Zindan Adası"nda, en sevdiğim müziklerin başında gelen ve her dinleyişimde boğazımı düğüm düğüm eden, sızlatan, düşündüren, Max Ritcher'in bir parçasıyla harmanlanınca iyice bütünleşik bir duyguyu hissettirdi kendisiyle. Daha önemlisi birtakım anılarla da beraber artık sadece koluma iğnelenen dövmem gibi değil, yüreğimde de bir bıçakla kazınmış gibi kalacak. Bir paket sigara aldım bugün. Yakacağım birazdan ve balkondan dışarıya bakacağım. Ama baktığım şeyi göremeyeceğim. Görmek istediğime bakamayacağım. Her şeye uzak bir şehirde, uzak olmanın ve geleceğe karşı bulanık olmanın acısını hissedeceğim. Yanlışlarımın, hatalarımın, algılarımın, anlamsızlıklarımın, düşüncesizliklerimin, sessizliklerimin, susmalarımın, unuttuklarımın, hatırladıklarımın, çıtkırıldımlarımın, sıkıcılığımın, aykırılıklarımın, utançlarımın, korkularımın, telaşlarımın, acele davranışlarımın, üstünkörülerimin, absürt beklentilerimin, beklentisizliklerimin, pişmanlıklarımın, iyiymiş gibi yapmalarımın, yalancı tebessümlerimin acısını hissedeceğim.
Hayata Dair