2025 2. kitabı
Okunma: 04 Ağustos 2025 07:38
Bu aralar biraz daha guncel konulari ele alan kitaplari okumayi seviyorum o yuzden bunu da cok begendim. Bence gunumuz kurumsal endustrilerinin arka planda nasil isledigini cok guzel anlatmis. Muzik, dizi, film, kitap, ve daha bircok endustrinin tekellesmesine, yani sadece belirli isimleri yuceltmesine deginiliyor kitapta. Ayni okuldan mezun olan iki yazardan birisi unluyken digeri zar zor gecimini sagliyor. Kapitalizmin getiridigi rekabet yazarlari bile reklamcilik yapmaya itiyor. Yayinevleri kaliteli eserlere degil, neyin satip satmayacagina, neyi nasil pazarlayacagina odaklanmis durumda. Mesela amazon gibi bir ticaret şirketinin okuyuculari somurmek icin goodreads’i kullanmasi hepimizin asina oldugu bir ornek. Belki de ben son zamanlarda surveillance capitalism konusuna cok kafa yordugum icin bu kitabi cogunlukla bu bakis acisiyla okumus olabilirim, ama bu yine de kitabin kapitalist ve tekellestirilen endustrilerden bahsettigi gercegini degistirmez. Kurgusu da hosuma gitti, genel olarak sevdim.
Sarı YüzR. F. Kuang · İthaki Yayınları · 202513,3bin okunma