·136 syf.····Okunma: 05 Mayıs 2017 00:00 O sadece Kırgız Edebiyatı'nın değil Rus Edebiyat'ının da önemli yazarlarından biridir. Eserleri Kırgız halkının kültürel yaşantısına, tarihsel gelişimine ışık tutmuştur. Dili sadedir. Yumuşak bir üslubu vardır. Konularını Bozkır'ın göbeğinden koparıp da seçer. Halkının acılarını ifade edişi çok etkilidir. Toprak Ana beni çok etkiledi. İlk defa kitap okurken ağladığıma tanık oldum. Bu kitap okunduktan sonra başucunuzda kalsın. Çünkü bu kitapta Milli Mücadelemizin tüm çocukları şehit olan analarını da göreceksiniz, Anadolu kadınlarının çektiği çileleri de göreceksiniz..
***Hayatları bir toprak parçasının insafına kalmış bir ailenin savaşla, hastalıklarla ve kuraklıklarla mücadele etmesini konu alan bu kitapta bir annenin yaşadığı çileyi yaşayacaksınız. Onunla ağlayıp onunla kaybedeceksiniz. "Ey gökyüzünde parlayan güneş, sen tüm küreyi dolaşıyorsun onlara sen anlat. Ey yağmur bulutu, dünyanın üzerine sağnak sağnak boşal, her damlan bir konuşmacı olsun da, onlara sen anlat. Ey besleyici Toprak Ana, hepimizi bağrına basan sensin, insanlara sen anlat!"