тαѕ̧ıуαмα∂ığıм уϋк}{яυнѕαи ¢̧αяρα∂αи
Ağlayan çayırlar.... Doru atlar.
Tülbentini sıkı sıkıya avucumun içine hapsediyorum. Birden her şeyi durdu sanki çatı yok içim çekiliyor yoğun bakım kapısında bir süre çaresiz bekliyorum gelen giden yok. Kapısı bir sırrı saklar gibi sımsıkı kapalı. Içeriden monitör sesleri geliyor sadece. Gerisi uzun bir sessizlik..
Derdi Annem
"Cevizsiz helva, çeyizsiz qeline benzer, derdi annem.
Annemin pırıl pırıl ayakkabılarını kapının önüne koydum. İçeri girmek istedim. Yapamadım. Mıhlanmışçasına öylece kalakaldım mermer zemin üzerinde. Onunla nice adımlar atmış nice yerler görmüşlerdi. Artık başka ayaklarla yol almak için kapı önüne bırakılan kimsesiz ayakkabılardı onlar.
Merhaba bugün sizlere çok güzel bir öykü kitabı ile geldim. Yakın zamanda kitap sayfalarında sıkça rastladım Ve oldukça merak ettiğim bir kitaptı.
Yazarımız @ruhsancarpadan kalemi ile tanışma kitabım oldu. Bu kadar görmüş ve merak etmişken gelir gelmez hemen okudum.
#taşıyamadığımyük kitabı 3 bölüm ve 13 öykü'den oluşmakta.
Kitabımız 2024 Seyhan Livaneli Öykü yarışmasını kazanan Aldığım Yol ve Kekik Kokusu başlıklı öykülerin de yer aldığı ilk öykü kitabı.
Sade ve anlaşılır anlatım dili, okuyucuyu öykünün içine çeken betimlemeleri ile duygudan duyguya sürükleyen 13 güzel öyküyü severek okudum sizlere yukarıda bıraktığım iki alıntının bulunduğu Ağlayan Çayırlar.. Doru Atlar, Derdi Annem ve Mercimek beni özellikle derinden etkileyen öyküler oldu.
Uzun zamandır bu kadar içten duygu yüklü güzel bir öykü kitabı okumamıştım. Yazarımıza emeğine yüreğine kalemine sağlık diyor Ve beni bu kitapla buluşturan sevgili Kaktüs Hanım ne tekrar teşekkür ederim.
Hayatın ta içinden yüreğinizin tellerine dokunacak öyküler okumak istiyorsanız 'Taşıyamadığım Yük' kitabını kesinlikle tavsiye ediyorum!!