Yükte hafif, pahada ağır; kısa ama sarsıcı bir roman.
@tersinekitap ‘ın ilk göz ağrısı samimi, cesur, güçlü bir seçim.
2018 Uluslararası Man Booker Ödülü Adayı #matateamor Geber Aşkım, bana göre fenomenolojik bir dualite.
Aynı zamanda muazzam bir “tutarsızlığın tutarlılığı” örneği.
#tehafütütehafüt
Edebiyat bilirkişisi değilim, ancak bir okur olarak rahatlıkla diyebilirim ki zıtlıkların bu kadar yoğun, bu kadar samimi ve bu kadar agresif anlatısına nadir metinde rastlanır. Bu anlamda kitap -yine bana göre- siyah bir inci.
Aşkın sıradanlığı ile arzunun kavuran yoğunluğu,
Fransız kırsalının pastoral sessizliği ile bireyin potansiyel şiddeti,
Normalite ile anomalite
arasında bir pandül misali salınıyor kurgu.
Yazar sevgi ve nefret, var etme ve yok etme sınırlarını sayfalar boyunca gerilimi yüksek bir irtifada tutarken anlatısını alabildiğine provakatif lâkin gerçeğini billur berraklığında sunuyor.
Kadın, travma, aidiyet, evlilik, annelik konjonktüründen insanın çöküşü tam olarak nerede başlar sorgusu…
Cümlelerimi #jacquelinerose ‘un bir alıntısıyla tamamlıyorum.
“Anneleri meşrulaşmış zalimliğin nesneleri kılarak kendimizi dünyanın haksızlıklarına karşı körleştiriyor ve kalbin kapılarını kapatıyoruz. Annelerin dünyada-ve dünya için-gerçekleştirmelerini beklediğimiz rolü dikkate almadıkça hem dünyayı hem de anneleri paramparça etmeyi sürdüreceğiz.”
Elbette önerimdir; önyargısız, şeffaf okuma yapabilenler için. Geber AşkımAriana Harwicz
Geber AşkımAriana Harwicz · Tersine Kitap Yayınları · 20251,064 okunma