Okumamak kişisel tercih midir, toplumsal bir sorun mu ?
Devlet reisi olsam, her birine zorla yirmi kitap okuturum. Köylere müfettiş gönderir, hepsini kontrol ettiririm. Zamanında okumayana fazladan bir kitap daha okuttururum. Okumayanın insanlığından şüphe ederim ben. Kaç kitap okudun sen hayatında?"
Alıntı
··1 alıntı·
6 +1'leme
11,4bin Gösterim
Okumamak ailesel Çocuklar ebeveyni rol model alır. Pedagog olarak; çocuklarınıza rol model olun diyerek rutin olarak kitap okuma gecesi yapın
Yorum için teşekkür ediyorum 🙏❤️
Hocam sen ne güzel kitaplar okuyorsun öyle ya ☺️😇
Tam Silivri’yi boylamalık dimi
7 yanıtı göster
Okumamak tek başına kişisel bir tercih gibi durur; ama o tercih milyonlarca kez tekrar ediliyorsa, artık toplumsal bir aynaya dönüşür. Çünkü kimse boşlukta okumaz ya da okumazlıktan gelmez: erişim, teşvik, örnek, zaman ve umut meselesidir bu.
Önceki 2 yanıtı göster
Öğretmen hanımÖğretmen hanım arada bir yorumlarıma uğra o zaman 🙏❤️😂
1 yanıtı göster
Toplumsal bir sorundur. Okumak cahilliği de almaz ama insan kendini her anlamda geliştirmeli.
Okuyan cahillerle ilgili de alıntım olacak nefretimizi kusacağız 😂😂
2 yanıtı göster
Ne yalan diyim , sağdan soldan sürekli mekale , yorum, forum, wikipedia böyle bilgiye hızlı ulaşmaya odaklı bi okumam var. Tabiki bi nutuk, eski tarihin duygusunu ruhumu yansıtan kitaplar, piskolojik gelisim sağlayan farkındalık uyandıran kitaplar güzel çok azda olsa okurum. Allah a şükür bi yazı yazmaya başlasam su gibi 10 20 sayfa kafamdan hikaye uydurur yazarım yorulmasam dahada fazlası aklıma gelir. Böyle kumabdaya iki pil takmaktan başka çözüm kapasitesi olmayan veya yüzlerce kitap okuyup insan halinden duygusundan anlamayan empati yoksunu bircok insanda gördüm. Gelişim okumaktan daha cok farkındalık ve analizle geliyor. Dünyaları okuyup ezbere yasayan biri ne görürse görsün hayal kuramadıktan sonra boş yani. Okumak çok güzel herkes okumalı ama birşey katmalıda.
Bununla ilgili de alıntı var dostum değindiğin iyi oldu
Zorlamaya karşıyım, düşünce güzel olsa bile.
Zorla zihinlere giremeyiz diyorsun yani abi
1 yanıtı göster
Birey çevreyi taklit ederek öğrenir, ilk başta hiç okuma bilmeyen için okumamak kişisel bir tercih olamaz, çevresinde muhakkak sembolleri kullanmayı bilen ve öğreten birileri olmalıdır, bu boyuttan çevreseldir. Okumayı öğrendikten sonra okumamak bireysel tercihtir. Toplumsal sorun değildir.