Yeni Bir Okurun Gözünden 'Bize Göre Bir S. N.'
2025 5. kitabı
Okunma: 16 Aralık 2025 00:00
Kitap iki ana kısımdan oluşuyor. Birinci kısım "Bize Göre" adında yazarın 2-3 sayfalık denemelerinin bulunduğu bölüm. Çok yorucu olmayacak şekilde hızlıca okunabilen, yazarın genel konularda düşüncelerini öğrenebileceğimiz biraz da dönemin kültürünü yansıtan yazılardan oluşuyor. İkinci ana bölüm ise "Bir Seyahatin Notları". Bu bölümde ise yazarın bir gezisini yine 2-3 sayfalık tutulan notlar şeklinde okuyoruz. Paris'e gidiş, genel hava durumu, yemek kültürü gibi çoğu konuya derinlik verilmeden değinilmiş. Benim en çok ilgimi çeken kısım Paris hakkında yazarın "Yol arkadaşım, hayalen, Paris'ten olabilecek şeylerin haricinde birçok olmayacak şeyler beklemişti. Mükâfatı da Paris'e ilk defa girenlerin pek iyi aşinası olduğu o geçici tatsızlık dakikası olmuştu." sözünún hala günümüzde de seyahat eden insanlardan duyduğumuz sözlere benzemesiydi. Bundan 100 yıl önce de Paris, insanların gözlerinde büyüttüğü ve sonsuz büyüleyici bir şehir olarak gördüğü yerdi ancak gidenler, beklentilerini çok yüksek tuttuğu için, umduklarını bulamıyordu. Bu durumun değişmemiş olması beni etkiledi.
Bize Göre ve Bir Seyahatin NotlarıAhmet Haşim · İthaki Yayınları · 20221,804 okunma