2025 65. kitabı
"Dünya dürüst insanlar için fazla tehlikeli bir yerdir." Hepinize keyifli pazarlar dostlar. Sizleri Grange'nin okuduğum ikinci olan "Kurtlar İmparatorluğu" ile selamlıyorum. Paris'te başlayıp Nemrut Dağı'nda son bulan müthiş bir polisiye kitabı Paris’te üst düzey bir bürokratın karısı olan Anna, ciddi hafıza sorunları ve halüsinasyonlar yaşamaktadır. Kocasının yüzünü tanıyamamakta, aynaya baktığında yabancı birini görmektedir. Kendi kimliğini sorgularken, aslında bir zihin kontrolü ve plastik cerrahi operasyonunun öznesi olduğunu keşfeder. Genç ve idealist polis Paul Nerteaux, Paris’in Türk mahallesi olan Strasbourg-Saint-Denis'de yüzleri vahşice parçalanmış üç Türk kadınının cinayetini araştırmaktadır. Katilin izini sürmek için karanlık geçmişi olan emekli polis Jean-Louis Schiffer ile iş birliği yapmak zorunda kalır. Grange, bu eserinde sadece bir katil avı anlatmıyor, aynı zamanda göçmen mahallelerinin sosyolojisini, mafya-siyaset-polis üçgenindeki kirli ilişkileri de masaya yatırıyor.. Şunu anladım Grange bir kitabı yazmadan önce o kitapta geçecek olan karakterler, ülkeler, olaylar ve terimler konusunda müthiş bir araştırma yapıyor bence.. Kurtlar İmparatorluğu bende insanın kendi geçmişinden kaçamayacağını ve "gerçeğin" bazen en korkunç kabustan bile daha acı verici olabileceği düşüncesini oluşturdu. Kitaba notum 8/10 polisiye/gerilim sevenlere tavsiye ederim. Eğer bir canavarla savaşıyorsan, onun dilini konuşmayı öğrenmelisin.. ​"Korku, insanın içine bir kere girdi mi, orada kendine ait bir dünya kurar.. Kurtlar asla evcilleşmez; sadece bazen beklemeyi öğrenirler.. ​Adalet, bazen en az suç kadar kirli ellere ihtiyaç duyar.. ​Kötülük bir hastalık gibi değildir, daha çok bir tercih ya da bir mirastır.. ​ #kurtlarimparatorluğu #grange #doğankitap #beyceli #kitaplarındünyası #aralıkokumalarım #kitapalıntıları #okudumbi̇tti̇
Kurtlar İmparatorluğuJean-Christophe Grangé · Doğan Kitap · 202010,2bin okunma