2025 32. kitabı
Grangé’nin Güneşsiz serisinin ilk kitabı Cehennem Diskosu; gizemli olay örgüsü, sürükleyici temposu ve 1980’lerin Paris’inde geçen çarpıcı atmosferiyle dikkat çekiyor. Eşcinsellik, AIDS salgınının daha doğrusu kitapta geçen adı ile Edinilmiş Bağışıklık Yetersizliği Sendromunun(Gay Kanseri)ilk yılları ve mültecilik gibi konuları polisiye bir kurgu içinde işlerken, sadece bir cinayet romanı olmanın ötesine geçiyor. Başkahramanlardan Dr. Daniel Ségur, cinsel yolla bulaşan hastalıklar üzerine çalışan bir uzmandır. Hastalarından Frederico’nun vahşice öldürülmesiyle olaylar karanlık bir hal alır. Cinayeti çözmek üzere atanan Dedektif Patrick Swift ve Frederico’nun gizemli arkadaşı Heidi ile birlikte, Paris’in gizli gece hayatı, disko kültürü ve sırlarla dolu yeraltı dünyası adım adım ortaya çıkarır. Çoğu sorunun cevabı ikinci kitaba kalıyor aslında yani okuduk okumasına da pek Grange yakıştıramadım bu kitabı. İçinde geçen konudan bağımsız söylüyorum bunu ah nerde o eski kurguları dedim... . Elif Acar ile nasıl okuduk bilemezsinizMecbur 2. Kitabi da okuyacağız.
Cehennem DiskosuJean-Christophe Grangé · Doğan Kitap Yayınları · 20251,117 okunma