2025 27. kitabı
Seyir eden misin, seyreden mi bu âlemde? Mina, çocukluğunda anne ve babasından eksik kalan sevgiyi tamamlamak istercesine, hayatı boyunca başkalarının onayına tutunarak yürüdü ;sevilmek için kendini inceltip sessizleştirdi, terk edilmemek uğruna özünden parça parça vazgeçti. Mina "beni sev, beni bırakma " korkusuyla çabaladıkça kendinden uzaklaştı, yaşayan bir gölgeye dönüştü ve en çok da kendi sesini kaybetti. Ancak günün birinde Magistra adlı bir kadınla karşılaşır;bu durum Mina'nın iç dünyasında sessiz ama güçlü bir kırılma yaratıyor. Kendine acımayı bırakıp korkularıyla yüzleştiğinde, yıllardır ertelediği gerçek benliği ile göz göze geliyor. Artık başkalarının onayında değil, kendi cesaretinde varoluyor;acıdan kaçmadan, eksilmeden, bir kahraman gibi kendi özüne yürüyor. Bu kitabı okurken fark ettim ki aslında hepimiz birer Mina'yız ;sevilmek uğruna kendimizden vazgeçtiğimiz, sessiz kalmayı erdem sandığımız, kalmak için eksildiğimiz ânlar var hayatımızda. Ancak Seyir kitabı bizlere şunu fısıldıyor: İnsan en çok başkasının hayatını yaşarken kendine yabancılaşır ve gerçek dönüşüm , bir gün durup kendi hikayemize seyirci olmaktan vazgeçtiğimizde başlıyor. Kesinlikle başucu kitabı olmayı hakeden bir kitap olduğunu düşünüyorum. Okumanızı tavsiye ederim.
SeyirPiraye · Mona Yayıncılık · 202115,2bin okunma