Ali Mahir Başarır 2021 yılı itibariyle yazdığı Beşli Çete bu kitapta genel olarak, yap işlet devret ihalelerinde ki büyük yolsuzluk ve usulsüzlükleri Sayıştay Raporlarını dayanak göstererek ifşa ediyor.
Okudukça bu kadarı da olmaz denilen türden yolsuzluklar konusunda bilgi edinirken, Can Yücel Üstadın dediği gibi "Bu Memleketin Jeo-politik durumu küfürsüz yaşamaya müsait değil." Sözü belleğinde canlanıyor insanın.
Muhalefet partili Belediyelere her gün itibarsızlastırma operasyonları yapılırken, gerçek Ahtapotun kollarının nerelere dek uzandığını Sayıştay raporlarında görüyouz.
E ne güzel demiş atalarımız
"Kışı Kendinden Bilir işi."
İşçi,Emekli ve Memura gelince ya da okula giden çocuklara bir öğün beslenme verilmesine red diyenler
Ballı ihaleleri alıp vergi vermeyenlerin
Borçlarını silmede oldukça mahirler.
Gazeteci Murat Ağırel ' in kitaplarını, Mv.Deniz Yavuzyılmaz'ın X hesabını takip edenler bu vb. durumların yüzlercesine tanık olmaktalar.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin internet sitesinden soru önergelerine dair sorgulamalar yapılabiliyor. Bu yöntem ile CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a yönelttiği soru önergeleri sorgulandığında 12/10/2020 tarihli önergesine verilen 18/12/2020 tarihli verilen cevapta paylaşımdaki verilerin cevap içerisinde yer aldığı görülüyor.
Cevaba göre son 10 yılda Cengiz İnşaat’a 30 kez, Kolin İnşaat’a 36 kez, Makyol İnşaat’a 24 kez, Kalyon Holding’e 19 kez ve Limak İnşaat’a 19 kez vergi muafiyeti hakkı tanınmış.
Mv. Mehmet Tahtasız'ın x hesabında belirttiğine göre bu tutar; 2013-2023 döneminde 7 milyar 506 milyon 378 bin TL’lik vergi borcunun silindiğini de biliyoruz. demektedir.
Iyi okumalar.