2025 65. kitabı
Okunma: 25 Aralık 2025 20:03
KARINCANIN SU İÇTİĞİ Yazar: Yaşar Kemal Deniz o kadar durgun, o kadar durgundu ki karıncalar su içerdi... "TANRI HİÇBİR KULUNA SAVAŞ GÖSTERMESİN. SAVAŞ GÖSTERECEĞİNE ÖLDÜRSÜN." BİR ADA HİKAYESİ dörtlüsünün ikinci kitabı "Karıncanın Su İçtiği" ile seriyi okumaya devam ediyoruz. Savaşlardan, kırımlardan, sürgünlerden arta kalan insanların, Yunanistan'a gönderilen Rumların boşalttığı bir adada yeni yaşam kurma çabalarıyla gidecek yeri olmayan yeni bireylerin ve ailelerlin adaya gelmesiyle ortalık şenleniyor. Farklı mesleklerden olan bu insanlarla birlikte ada yaşamı da canlanıyor. Her birinin farklı yetenekleri, hepsinin farklı farklı hikayeleri var. Bu kitapta hem onları tanıyoruz hem de hikayelerini okurken o dönemde yaşanan sıkıntıları derinden hissediyoruz. Diğer taraftan adadaki dostlukları, yardımseverliği, hoşgörü, saygı ve sevgiyi okurken etkilenmemek mümkün değil. Ayrıca adada güzel bir aşk da filizleniyor gibi, bakalım devamında neler olacak.. Her karakteri o kadar benimsedim ki, her biri ailem gibi oldular. Yaşar Kemal okumayı bu nedenle çok ama çok seviyorum, tüm duyguları o kadar ince o kadar güzel işliyor ki okurken onlarla birlikteymişim hissine kapılıyorum. Özellikle yemek tasvirlerine bitiyorum. Bu kitapta da Ege yemekleri çokça yer alıyor ve o güzel kokuları burnunuzda hissediyorsunuz. Balıklar, kabak çiçeği dolmaları, dumanı tüten çorbalar.. Kahve kokusunu da unutmamak gerekir tâbi ki... Offf offf.. Tek kelimeyle müthiş bir eser okudum.. Canım Yaşar Kemal iyi ki geçtin bu dünyadan... İyi ki bu kıymetli eserleri bıraktın bizlere... # OKUYUN, okutun! Gönülden tavsiye
Karıncanın Su İçtiğiYaşar Kemal · Yapı Kredi Yayınları · 20235bin okunma