Arkadaşlar gündemi meşgul eden fenomen öğretmenler hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? 📖🙂🕊️☕ #Görsel Gemini #fenomen öğretmenler
Eğitim
··1 alıntı·
11,7bin Gösterim
Gizemli okur
📍📍Düşünceleriniz elbet çok kıymetli.. Eğitim sektörü içerisindeyim. Fenomen öğretmenleri yakından takip ediyorum. 🙂🕊️ Şimdi takip ettiklerimden.. İsim vermiyorum tabi.. Kars'ta bir köy öğretmeni.. İçerik üreticiliği yapıyor. İlk başlarda öğretmenliğini yaptığı köy okulunun halini hatırlıyorum; içler acısı sıvaları dökülmüş, okulun boyası, akıllı tahtası yok. Çoğu imkandan muzdarip. Ama sonra sayfasının kitlesinin artmasıyla bu okula bağışlar toplanıyor. Ve Kars'taki köy okulu, özel okul imkanlarına kavuşuyor. Görseniz okulun şimdiki halini köy okulu demeye bin şahit ister. 🎉🧸🎈 Keza kırsalda sosyal medyayı aktif olarak kullanan bir başka öğretmen arkadaş. Okuluna tarım bahçesi kazandırıyor. Su kuyusu vurduruyor, güneş enerjisi taktırıyor. Peki bütün bunları nasıl yapıyor? Memur maaşıyla mı? Memurun gücü bunları karşılamaya yeter mi? Ama ne oluyor? Sosyal medya fenomenliği, içerik üreticiliği ile bir gelir, okula bir bağış elde ediyor. Bunlarla yapıyor. 🌱💧🌳🙂 Öte yandan "İnanıyorum ki hiçbir öğretmen arkadaşımın kötü bir niyeti yoktur." O yüzden bizlerin yapması gereken fenomen öğretmenlerin kazandıklarının vergilendirmesini sağlamak olsun. 🙏
Ama burada durup sormak gerekiyor: Bu paylaşımlar gerçekten çocuklar için mi, yoksa içerik üretmek için mi? Çocukların yüzleri, isimleri, hayatları… Hepsi içerik haline geliyor. “Bugün öğrencim ayakkabısız geldi”, “Bu çocuklar böyle okuyor”, “Bir köy okulunun gerçeği”… Peki bu çocukların mahremiyeti? Yarın büyüdüklerinde, internette dolaşan bu videolarla anılmak isterler mi? okul öncesi öğretmeniyim ve sosyal medya da paylaşılanlar dikkat çekiyor. Renk renk sıniflar, kusursuz panolar, milimetrik kesilmiş materyaller, tek bir damla boya taşmamış etkinlikler… İlk bakışta “ne kadar emek” dedirtiyor. Ama biraz durup düşününce şu soru kaçınılmaz oluyor: Bu etkinlikler gerçekten çocukların eseri mi, yoksa sosyal medyada güzel görünmesi için yetişkin eliyle şekillendirilmiş işler mi? Okulların sosyal medya hesaplarını incelediğimizde karşımıza neredeyse kusursuz bir tablo çıkıyor. Dört dörtlük etkinlikler, planlı eğitimler, tematik günler, renkli atölyeler, mutlu çocuklar… Her paylaşım, “biz işimizi en iyi şekilde yapıyoruz” mesajı veriyor. Ama iş sınıfın kapısından içeri girip çocuğa baktığımızda, aynı tabloyu göremiyoruz. Eğer her şey bu kadar sistemli ve etkiliyse, neden bazı öğrenciler hâlâ temel becerilerde zorlanıyor? Neden kendini ifade etmekte güçlük çeken, dikkat süresi kısa, problem çözme becerisi zayıf çocuklar artıyor? Neden sosyal medyada paylaşılan o parlak etkinliklerin karşılığını çocuğun davranışında, dilinde, özgüveninde net biçimde göremiyoruz? okul; vitrin değil, mahrem bir eğitim alanıdır. Öğretmen; içerik üreticisi değil, rehberdir. Öğrenci ise bir paylaşım unsuru değil, korunması gereken bir bireydir. Eğitim, görünür olduğunda değil; etkili olduğunda değerlidir.
Gizemli okur
Katılıyorum doğru yapılan süslü etkinlikler çocukların eğitimine indeskli mi? Perde arkasında çocukta bu yapılan etkinliklerdeki beceriler görülüyor mu? O yüzden hep diyorum, öğretmen içerik üretimi yapacaksa eğer ders içinde değil. Kesinlikle okul dışında bunu yapmalı. Çünkü dersin işleneceği saat çocuklara aittir, öğretmenin içerik üretimine değil. 🙂🕊️👍🏻 Aydınlatmanız ve yorumunuz için canı gönülden teşekkür ederim, sevgiyle kalınız.. 😇🍒🌸
Bulunduğu mesleğin değerini bilmeyen eğitimciler öğretmenlik hafife alıncak bir eğlence değil.. Eğitim bir özentidir öğrenci neyi görürse onu yapar.. Ailede öyle..
Mezun olmasına ramak kalmış çiçeği burnunda stajyer öğretmen olarak birkaç bir şey söylemek istiyorum. İlkokul, ortaokul ve lise dönemlerime bakıyorum eğitimi öğretimi bu kadar umursamayan hocalarım hiç olmamıştı. Öğrencilerin derse karşı ilgisizliği cabası. Öğretmen tabi sosyal medya dilini bilsin ancak bunu öğrencinin ilgisini derse çekecek şekilde kullansın, kendi sosyal medya hesaplarına beğeni toplamak için değil. Öğrenciyi prim malzemesi yapmasın. Dersini "hakkıyla" işliyor, öğrenciye vermesi gereken bilgi birikimini veriyorsa , öğrenciyi bu sosyal medya hesaplarına alet etmiyorsa istediği şeyi yapsın ama video çekecem diye ders işlemezse -şahit olduğum birkaç öğretmen arkadaşım gibi- kalsın böyle öğretmenlik de fenomenlik de.
⭐⭐⭐👍🏻😇🍒🌸
İşini hakkıyla yapıyor ,çocukları olması gerektiği gibi eğitip yetiştiriyorsa bence sonrası özel alana giriyor. Tabikii çocukları görsel materyal olarak kullanıyorsa konu değişir.