Aradığın Şey Kütüphanede Saklı - Michiko Aoyama
2025 37. kitabı
Aradığın Şey Kütüphanede Saklı Okuduğum kitaplar arasında gidişatıyla beni en çok şaşırtan kitaplardan biri olabilir Normalde birden fazla hikâye barındıran kitapları pek sevmem açıkçası tarzıma çok uyduğunu söyleyemem Ama bu kitapta yaklaşık 30 sayfalık kısa hikâyeler bir araya gelerek aslında tek bir bütün oluşturuyor ve kitabın tamamını tek bir hikâye gibi hissettiriyor Artık günlük hayatımda karşılaştığım insanlara bakarken acaba bu kişi kitabın hangi kısmından bir karakter ben de kitabın hangi hikâyesinin içindeyim diye düşünmeden edemiyorum Hayatta genelde en başarılı en önemli insanların hayatları anlatılırken bu kitapta bizim gibi daha sıradan sayılabilecek insanların hikâyeleri yer alıyor Bu da kitabın empati yeteneğimi geliştirmesine sebep oldu Kitap umut dolu ve hayatta herkes için bir umut olduğunu kalbinizde sıcacık bir hisle hatırlatıyor Ormanın derinliklerinde kestane toplayan Guri ile Gura gibi Koskocaman bir yumurtayla ne zaman ve nerede karşılaşacağınızı asla bilemezsiniz Ancak hayellerinin ötesinde ne olduğunu bilmek istiyorsan harekete geçmelisin Kitabın ana karakterlerinden kütüphaneci Komaçi hanım Natsumi sayesinde ise anneliğin ne demek olduğunu hangi zorlukları barındırdığını adeta birebir deneyimledim Annelik ve kariyerin sosyal yapı içindeki yerini düşünmeme sebep oldu Ama yine de her koşulda bir fırsatın olabileceğini hissettirdi Yalınayak Gerob kırkayak Yetişkin olduğumdan beri bazen senin o sözlerin aklıma geliyor Sadece ileriye bakarsan görüş alanın dar olur Bu yüzden ne zaman sıkışıp kalsam ya da ne yapacağımı bilemesem hemen görüş açımı genişletmeye çalışıyorum Kendime omuzlarını gevşet ve yengeç gibi yan yan yürü diyorum #Honeydome kurabiyeleri
Aradığın Şey Kütüphanede SaklıMichiko Aoyama · Domingo Yayınevi · 20244,738 okunma