2020 6. kitabı
İçimizdeki şeytan mı yoksa yaratılışımızdaki kusur mu? Kesin yargıya varamadığım bir roman. İlk sayfalarda Ömer ve Nihatın konuşmaları, düşünceleri beni kitabın içine çekti ve merakla okumamı sürdürdü. Bu romanda yan karakterlerden çok Ömeri değerlenmek istiyorum. Ömerin iç dünyasındaki karmaşayı birçok insanın yaşadığını ve onun büyüme sancıları çektiğini düşünüyorum. Büyümeye ilk adımı ise Macideyi hayatına aldığında attı. Para kazanma evini geçindirme derdiyle boğuşup durdu ve başarısız olarak Macideyi kaybetti. Yaptığı onca hataya rağmen ben Ömerin Macideyi sevdiğine inanıyorum çünkü hayatta hiçbir gayesi olmayan adam bir kadının sorumluluğunu üzerine alıp aile olmak istedi. Evet sonuçta başaramadı ama süreçte bu yola istek ve inançla çıktı. Hayatta bazen başaramadığımız savaşlar veriyoruz ve gücümüz yettiğince isteklerimizin peşinden gidiyoruz, hiç kimse her şeyi başarma garantisiyle bir yola çıkmıyor. İnsanın tüm eksik ve zayıf yönlerini, iç çatışmasını ve doğrusuyla yanlışıyla doya doya insan olduğunu gördüğüm bir romandı.
İçimizdeki ŞeytanSabahattin Ali · Yapı Kredi Yayınları · 2019208,7bin okunma