İncelemeyi yazarken ellerim titriyor, yani spoiler olacak
2025 100. kitabı
Okunma: 26 Aralık 2025 19:49
The Queen of Heart, Kalp Kraliçesi, Kupa Kraliçesi… Bir katil, şehit, kraliçe ve deli. (Öncelikle söylemeliyim ki bu inceleme çoğunlukla kitabın yorumu değil kitabın hissettirdikleri hakkında) Hiçbir kitabı bitirmek yüreğime böylesine bir is düşürmemişti. Sonunun spoilerını yediğimden ötürü kitabı bitirmeyi erteleyebildiğim kadar erteledim ama böylesine güzel yazılmış bir kitabı ertelemek, bitirip acısına katlanmaktan daha büyük bir ızdıraptı. Kitabı okurken kalbimin kırılmadığı nokta kalmadı sanırım. Cath dost kazığından, anne babasının ona olan saygısızlığına… saygısızlıktan sevdiği adamın kaybına kadar her şeyi tattı. Kitaba başladığımda daha sonunun spoilerını yememiştim ve incelememe şey diye başlarım diye düşünmüştüm. “Konuşan kediler, kendiliğinden büyüyen limon ağaçları… (bi de sanırım atlarla ilgili bir şeydi ama içim öylesine titriyor ki hatırlayamıyorum)” tahmin ettiğim gibi sonuçlanmadı incelememin başlangıcı. Marissa Meyer ne yazsa okurum dediğim bir yazar. Kaleminin kudretinden asla şüphe duymayacağım birisi. Benim için çok büyük bir sembol ve karakteristik yazıları olan bir kadın. Bu kadının elinden çıkmış bir yazının kötü olmasına elbette ihtimal vermiyordum ama bir insanın mutsuz bir sonu bu kadar güzel yazabileceğinden haberdar değildim. Kitap hakkında bir inceleme yapmak için fazla yavan kaldığımı hissediyorum çünkü incelemeler genelde geliştirmeye açık bulunan ve kusurlu görülen şeyler içindir gibi geldi bana hep. Ama ben bu kitapta bir kusur denebilecek bir şey göremiyorum şu anda. Kitabı okuyanlar belki abarttığımı düşüneceklerdir ama kitap tarafından benim kadar yaralananların benimle aynı hisleri paylaştıklarını düşünüyorum. Bu kitaba dair bir kusur yok benim için evet ama yazarın kalemine sağlık, yazım dili sayesinde nefret ettiğim birçok karakter oldu. Bu kitabın bu yıl okuduğum en etkileyici kitap olduğunu söylesem yalan olmaz iyi ki okumuşum ve eğer okumayan birisi de incelememi okuduysa lütfen kitabı okusun.
KalpsizMarissa Meyer · Artemis Yayınları · 20251,481 okunma
Çoook merak ediyorum bu kitabı yorumunu görünce daha da yükseldim💓
aybüke y.
Petite koala rica eferiiiimmm