·248 syf.····Okunma: 27 Aralık 2025 14:56 ALTI HARFLİ BİR TATLI
“Bu kadarcık bir sevilme, bu kadarcık bir sevildiğini bilmeydi hayattan istediğim.”
Şermin Yaşar kalemi o kadar güzel ki… Sıradan, tanıdık, bilindik, nereye dönsek görebileceğimiz hayatları öyle güzel yazıya aktarıyor ki sevmemek mümkün değil. Dramatize etmeden anlatıyor ama öyle bir dokunuyor ki yüreklere o duyguyu sonuna kadar yaşıyor o acı iliklerinize işliyor.
Dümdüz bir hikaye okuyordum yani ben öyle sanıyordum ta ki son sayfalara doğru. Bir cümleyle arşa çıkar mı kitaplar evet çıkıyor işte.
İki farklı hayatın kesişmesi ve birbirlerinin hayatlarına dokunuşları. Hayat da böyle değil midir zaten senin yapamadığına, cesaret edemediğine bir elin uzanıp dokunması değil midir?
Meltem, Selime teyze. Yaralı olan iki kadın hikayesi ve altı harfli bir tatlı. Yormayan ama yaralayan bir hikaye. Ve bu hikaye kendine rast gelenler, kendiyle yüzleşenler, çocukluğuna gidenler, bir yerlerde takılıp kalanlar için biraz yaralayıcıdır. Ama kendini bulmadır da çünkü hayatını kendin için harcamazsan başka bir hayatın olmayacağı farkındalığıdır aslında.
Anlayana,bilene, görene…