2025 46. kitabı
Okunma: 29 Aralık 2025 11:32
Yazar bir çok dizi, film veya kitapta karşımıza çıkabilecek basit bir entrika hikayesini farklı bir bakış açısıyla bizlere sunuyor. Mutlu bir aşk hikayesi olarak başlayan Trudy ve John’un evliliği, bitme aşamasındayken Trudy hem hamiledir, hem de John’ın erkek kardeşi ile birliktedir. Basit bir ayrılıktan ileri giderek kocasını aşk yaşadığı kayınbiraderi ile öldürme planları yapan Trudy’nin hikayesini, kitabın başından sonuna kadar karnındaki bebekten okuyoruz. Fetüsün kendi kendine konuşarak hem aile içi gerilimleri sorgulayıp hem de varoluş mücadelesi vermesi, okuyucu açısından hem sıradışı bir anlatım hem de fazlasıyla merak uyandırıcıydı. Aynı zamanda fetüs olmasından mütevellit rahatsız edici içerikler de mevcuttu. Yazarın dış dünya ve diğer karakterler hakkında sınırlı bilgi vermesi, hikayeyi fetüs dilinden okuduğumuz için gerçekçiliği artırdı. Kitabın dili akıcı, yer yer espirili bir tarz da hakimdi. Kurgusu bakımından oldukça ilginç olmasıyla birlikte bence okunmaya değer bir kitaptı. :)
Fındık KabuğuIan McEwan · Yapı Kredi Yayınları · 20171,493 okunma