2025 28. kitabı
Romantik ilişkiler en çok tetiklendiğimiz durumlardan biri. Çocukluğumuza döndüğümüz ve eski paternlerimizi tekrarladığımız anları barındırıyor. Bu anlamda ilişkilerimizi yöneten bağlanma stillerimiz önemli bir yerde. Fakat ben çoğu kişinin tek bir bağlanma tipinde olduğunu düşünmüyorum. İçimizde mutlaka kaygılı, kaçıngan bazen güvenli olan taraf var. Amaç o kaygı veren, yüzleşmemizi engelleyen durumları, savunma mekanizmalarımızı, ilişkide yetersiz, değersiz hissettiğimiz anları fark etmek ve dönüştürmek. Bu kitapta da bunu buldum. Romantik ilişkiler anlamında okuduğum en kapsamlı ve faydalı kitaptı. Bağlanma stillerinden yüzeysel bilgi almak yerine kitaptan öğreneceğiniz şeyler: Doğru iletişimi nasıl kurabileceğiniz, olumsuz döngülerle nasıl başedebileceğiniz, tetiklendiğiniz noktalar ve bu durumlarda nasıl davranmanız gerektiği.. Kendime dair farkındalığımı artıran bir kitaptı. Yazarın her bir sorusunu kendime sorduğumda dumura uğradığım anlar oldu. İlişkiniz varsa, olacaksa, olduysa okunmalı. Yani herkes için özellikle çift terapisi niyetine..
Psikoloji
Güvenli BağlanmaJulie Menanno · Diyojen Yayıncılık · 20256 okunma