Ömür Boyu Sürecek Bir İlişkinin Sırları

Seval Alkan
4 Ağustos 2025
Diyojen Yayıncılık

2025 67. kitabı
Bağlanma üzerine tek kitap önerecek olsam kesinlikle bu kitap olurdu. O kadar kapsamlı ki, yazarın dili ve bilgisi ile okudukça derinleşiyorsunuz. Kitabın sonunda güvenli bağlanmanın ne demek olduğunu, ilişkinizi nasıl onarabileceğinizi, tabi sadece güvenli bağlanmayı değil kaygılı, kaçıngan ve düzensiz bağlanmanın da detaylarını bulacaksınız. Kitap 3 kısımdan oluşuyor. İlk kısımda bağlanma perspektifinden bakarak geçmişlerinizden ilişkinize neler getirdiğinizi anlayacaksınız. İkinci kısımda partnerinizin ve şu anki gerçekliğinizin bir araya gelmesiyle tekrarlayan kalıplaşmış olumsuz iletişim döngüleri oluşturma sürecini göreceksiniz. Ve son kısımda ise olumsuz iletişim döngüsüyle etkileşime girerek daha kötüleştiren ya da çözüm çabalarına engel olabilecek gerçek hayattaki bazı sorunları göreceksiniz. Ben üstünü çokça çizdim, notlar ala ala okudum. O kadar güzeldi ki kesinlikle enlerim arasına girdi. Bağlanma psikolojide en sevdiğim konulardan birisidir ve bu kitap da bağlanma üzerine en sevdiğim kitap oldu.
Psikoloji
Güvenli BağlanmaJulie Menanno · Diyojen Yayıncılık · 20256 okunma
2025 28. kitabı
Romantik ilişkiler en çok tetiklendiğimiz durumlardan biri. Çocukluğumuza döndüğümüz ve eski paternlerimizi tekrarladığımız anları barındırıyor. Bu anlamda ilişkilerimizi yöneten bağlanma stillerimiz önemli bir yerde. Fakat ben çoğu kişinin tek bir bağlanma tipinde olduğunu düşünmüyorum. İçimizde mutlaka kaygılı, kaçıngan bazen güvenli olan taraf var. Amaç o kaygı veren, yüzleşmemizi engelleyen durumları, savunma mekanizmalarımızı, ilişkide yetersiz, değersiz hissettiğimiz anları fark etmek ve dönüştürmek. Bu kitapta da bunu buldum. Romantik ilişkiler anlamında okuduğum en kapsamlı ve faydalı kitaptı. Bağlanma stillerinden yüzeysel bilgi almak yerine kitaptan öğreneceğiniz şeyler: Doğru iletişimi nasıl kurabileceğiniz, olumsuz döngülerle nasıl başedebileceğiniz, tetiklendiğiniz noktalar ve bu durumlarda nasıl davranmanız gerektiği.. Kendime dair farkındalığımı artıran bir kitaptı. Yazarın her bir sorusunu kendime sorduğumda dumura uğradığım anlar oldu. İlişkiniz varsa, olacaksa, olduysa okunmalı. Yani herkes için özellikle çift terapisi niyetine..
Psikoloji
Güvenli BağlanmaJulie Menanno · Diyojen Yayıncılık · 20256 okunma

Julie MenannoYazar · 0 kitap
Julie, karmaşık psikolojik kavramlar ile günlük zorluklar arasındaki boşluğu kapatmak için sürekli çalışan, öncü bir terapist, yazar, eğitimci, Bağlanma Teorisi'nin usta bir yorumcusu ve Duygusal Bağlantı Mimarı'dır. İlişkiler dünyasında devrim niteliğinde bir güç olan Julie'nin çalışmaları, duygusal yakınlık ve insani bağa dair anlayışımızı dönüştürmüştür. Julie, dünya çapında milyonlarca kişiye ulaşan ve insanların derin ve güvenli ilişkilerin keyfini yaşamalarını engelleyen engelleri ortadan kaldırmayı amaçlayan The Secure Relationship (Güvenli İlişki) platformunun yaratıcısıdır. Teknoloji ve toplumsal baskılar nedeniyle giderek daha fazla bağlantısı kopan bir dünyada Julie, bize sevgi ve bağın yalnızca arzular değil, aynı zamanda temel insan ihtiyaçları olduğunu hatırlatan bir yol gösterici ışık olarak duruyor ve her konuşmayla, her seansla ve her kelimeyle Julie, hayatları tek tek güvenli ilişkilerle dönüştürüyor.