Siyer Yayınları'nın #y:181710 hocamızın ve Ahmed Badla'nın öncülüğünde hazırlanmış, iki cihan sultanı, canların cananı Peygamber Efendimiz'in ﷺ 522 adet hutbesini içeren gönüllere şifa bir eser.
İlk cildi oluşturan bölümler, Kur'an ilim ve zikir, Ubudiyet (ibadetler), Muamelat (insani ilişkiler) şeklinde olup, ikinci cildi oluşturan bölümler, Mücadele Ahlakı (Cihad), İmtihan Alanları (Fitneler), Resûlullah ﷺ Ailesi ve Ahsâbı, Kıyamet Alametleri ve Ahiret Genel Özellikleri şeklinde düzenlenmiş.
Bütün hayatımızı kapsayan hatırlatıcı, öğretici, kendimize çeki düzen verebileceğimiz çok kıymetli hadis-i şerifleri barındırıyor. Zihnimizde bu hadis-i şerifleri hem tazeleyeceğimiz hem ilk defa öğreneceğimiz harika bir vesile. Çok kapsamlı bir çalışma ve titizlikle hazırlanmış.
Gül gibi kokmak isteyenin dolaşabileceği gül bahçesidir siyer ve hadis kitapları. Peygamber Efendimiz'in ﷺ sünnetlerini hayatımızda tatbik edebileceğimiz, hadis-i şerifler ile temas halinde olup hayatımızdaki bereketini görebileceğimiz, aynı zamanda mübarek üç aylarda bilhassa Ramazan'da bize eşlik edebilecek bir eser.
Bittiği için hüzünlenmekle beraber sürekli açıp okumam gereken bir kitap olduğunu bildiğimden bir sonraki buluşmamızı sabah güneşinin doğuşuna hasret gibi bekliyorum.
Bir sonraki okumam Arapça'yı iyi bir seviyede öğrenmiş olup sayfaları karşılaştırmalı bir şekilde okuyarak olur diye duamı da buraya iliştiriyorum.
Hazırlayanlardan, küçücük emeği dahî geçen herkesten Allah binlerce kez razı olsun. Bize de feyz alabilmeyi, bu ilmin nurundan faydalanabilmeyi Rabbim nasip etsin.
Keyifli okumalar dilerim.