Harry Potter serisinin ikinci kitabı Sırlar Odası; büyü dünyasını derinleştiren kurgusu, karakterlerin gelişimini ustalıkla yansıtan anlatımı ve tempolu, heyecan dolu hikâyesiyle bir solukta okunan bir kitap. Karanlık Büyücü Voldemort’un geçmişine dair ipuçları, Weasley’lerin büyülerle çevrili evi Kovuk, ev cini Dobby, kibirli Profesör Gilderoy Lockhart, Hogwarts’ta gizlenen Sırlar ve kadim varlıklar; mizahi diyaloglar , gizemli ve sürükleyici bir macera çerçevesinde yansıtılıyor.
Harry, Hogwarts’taki ilk yılını tamamlamış ve yaz tatiline başlamıştır. Ancak Dursley’lerin düşmanca tavırları ve sevdiği arkadaşlarından haber alamaması tatili çekilmez hâle getirir. Derken ev cini Dobby’nin beklenmedik ziyaretiyle işler iyice karışır. Hogwarts’ta bu yıl karanlık bir komplo planlanmaktadır ve Harry’i büyük bir tehlike beklemektedir. Dobby’nin tüm uyarılarını görmezden gelen Harry, onu uçan arabayla almaya gelen Ron, Fred ve George Weasley ile birlikte Kovuk’a doğru yola çıkar.
Eğitim yılı büyük bir sansasyonla başlarken; okulda muggle ailelerden doğan öğrencileri tehdit eden gizemli bir varlık, Harry dışında kimsenin duymadığı ürpertici bir ses ve taşlaşan insanlar Hogwarts’ı korku dolu bir atmosfere sürükler. Harry’yi, Hermione ve Ron’la birlikte adım adım ilerleyeceği karanlık, gizemli ve heyecan yüklü bir macera beklemektedir.
fazi ve Murat Ç ile birlikte okuduğumuz Sırlar Odası; hikayeyi geliştiren ve derinleştiren yapısıyla keyifle okunuyor. Hiç ara vermeden üçüncü kitap Azkaban Tutsağı’na geçiyoruz.