···Okunma: 02 Aralık 2025 22:43 Northanger Manastırı, Jane Austen’ın gotik romanlara mizahi bir eleştiri getirdiği, aynı zamanda genç bir kızın olgunlaşma hikâyesini anlatan romandır. Jane Austen'in 20'li yaşlarda kaleme aldığı bir eserdir. Hayal gücü gerçekliğin önüne geçmemelidir. Catherine, okuduğu gotik romanların etkisiyle olayları abartır ve yanlış sonuçlara varır. Roman, hayal kurmanın güzel olduğunu ama gerçeği çarpıtmaması gerektiğini gösterir. İnsanları tanımadan yargılamak yanlıştır. Catherine, General Tilney hakkında hiçbir kanıta dayanmayan şüpheler geliştirir. Bu durum, önyargının insanı hataya sürüklediğini vurgular. Dış görünüş ve zenginlik, gerçek değerin ölçüsü değildir. General Tilney’nin Catherine’e davranışı, paranın insanlar arasındaki ilişkileri nasıl etkileyebildiğini eleştirir. Asıl önemli olan karakterdir. Olgunlaşma, hatalardan ders almakla olur. Catherine roman boyunca yanlışlarını fark eder ve daha bilinçli bir birey hâline gelir. Hata yapmak, büyümenin doğal bir parçasıdır. Okuduğuma pişman olmadığım bir eser.