"Burası Körburun; burada her şey duyulur ama hiçbir şey konuşulmazdı."
Merhaba kltap dostlarım.. 2025 yılının son kitabı olan, aynı zamanda yazardan okuduğum ilk kitap olan, Hikmet Hükümenoğlu'nun "Körburun" kitabı ile huzurlarınızdayım..
Körburun, kurgusal bir ada olan "Körburun"da geçer. Hikaye 1960’lardan başlayıp 1980’lere, hatta 90’lara kadar uzanan geniş bir zaman dilimini kapsıyor..
Roman, Türkiye'nin siyasi çalkantılarını (darbeler, toplumsal değişimler) adadaki küçük bir topluluk üzerinden anlatıyor..
Körburun'a bir ada hikayesi okuyacağımı sanarak başladım ama kendimi Türkiye'nin son 50 yılının aynasına bakarken buldum...Körburun, bir adadan çok daha fazlası.. Aslında içinde hepimizin yaşadığı o dar ama karmaşık dünyayı anlatıyor. Kitabı okurken zamanın hem ne kadar hızlı geçtiğini hem de bazı acıların nasıl hiç değişmediğini gördüm..
Kitaba notum 7/10
Bazı sessizlikler, söylenen tüm sözlerden daha ağırdır..
Birini sevmek, onun kederini de sahiplenmek demekti..
Herkesin anlatmadığı bir hikayesi, kimseye göstermediği bir yarası vardı bu adada..
Zaman, her şeyi olduğu gibi bırakıp gitmiyor; üzerinden geçtiklerini de kendine benzetiyor..
İnsan unutmak istediklerini değil, unutamadıklarını anlatır durur..
#körburun #hikmethükümenoğlu #canyayınları #beyceli #kitaplarındünyası #kitapalıntıları #aralıkokumalarım #okudumbi̇tti̇