2025 79. kitabı
Okunma: 24 Eylül 2025 07:47
İnsanın Anlam Arayışı… Okurken insanın yüreği dağlanıyor.Frankl’ın yaşadıkları öyle ağır ki, yine de umudu anlatışındaki sakinlik insana tuhaf bir güç veriyor. Her şeyini kaybeden birinin bile yaşamak için bir sebep bulabilmesi inanılmaz. Kitap bana şunu hissettirdi: insanın elinden her şey alınabilir ama düşünme biçimi, yaşadığı acıya verdiği anlam alınamaz. Frankl, toplama kampında bile insanın içsel özgürlüğünü koruyabileceğini söylüyor. Okurken “ben olsam dayanabilir miydim?” diye defalarca düşündüm. Bazı cümlelerin altını çizmeden geçemedim. “Yaşamın anlamı, koşullar ne olursa olsun vazgeçmemekte gizlidir.” sözü özellikle içime dokundu. Çünkü hepimizin bir şekilde kendi “kampı” var; kimimiz bir kaybın, kimimiz bir umutsuzluğun içinde. Ama bu kitap, o karanlığın içinde bile bir ışık yakılabileceğini hatırlatıyor. Kısacası, yalnızca psikolojiyle değil, insan ruhunun dayanıklılığıyla ilgilenen herkesin okuması gereken bir kitap. Bitirdiğimde sessizce derin bir nefes aldım çünkü gerçekten etkiliyor.
İnsanın Anlam ArayışıViktor E. Frankl · Okuyan Us Yayın · 202651,4bin okunma