Puan vermedi·372 syf.····Okunma: 04 Ocak 2026 01:20 Final haftasında okumam sebebiyle okuması yer yer uzun sürse de son derece akıcı ve anlaşılır bir kitap. Felsefi bir temele sahip olması ve kısmen bir siyasetname niteliği taşıması, okumadan önce gözümü korkutsa da okudukça zevk aldığım; üzerine düşündüğüm ve anlatmak istediği fikirleri rahatlıkla kavrayabildiğim bir eser oldu.Kitap, herkesin bildiği üzere Platon’un hocası Sokrates’in diyalogları üzerinden ilerleyerek ideal devletin nasıl olması gerektiğini ele alıyor. Genel olarak devlet düzeni merkezde olsa da aslında günlük hayata, insan doğasına, adalet kavramına ve toplumsal ilişkilere dair pek çok konu felsefi bir temelde irdeleniyor.Yüzyıllar önce yazılmış olmasına rağmen verdiği mesajlar ve sunduğu düşüncelerle bugün bile geçerliliğini koruyan, kült eserler arasında sayılabilecek bir kitap olduğunu düşünüyorum. Başka bir zamanda tekrar okunduğunda insana yeni şeyler katacağına inanıyorum. Genel olarak herkesin okuması gerektiğini düşündüğüm ve tavsiye edebileceğim bir eser.