2019 54. kitabı
Okunma: 25 Temmuz 2019 09:31
Sadık Hidayet'in "Kör Baykuş" adlı eseri, Türk edebiyatının önemli eserlerinden biridir ve modern hikayeciliğinin en dikkat çekici örneklerinden sayılır. Kör Baykuş bir ben anlatıcı tarafından yazılmıştır ve çok katmanlı bir anlatım tarzı vardır. Anlatıcı, hem kendi içsel dünyasında bir yolculuğa çıkar hem de çevresinde olan biten olaylarla sürekli bir hesaplaşma içindedir. Romanın ana karakteri, bir zamanlar çok sevdiği ve kaybettiği bir kadına duyduğu derin aşkla, onun anılarını sürekli kafasında tekrar eder. Bu kadının ismi kitap boyunca net bir şekilde açıklanmaz, ancak ona olan bağ ve özlem, romanın en önemli duygusal çekirdeğidir. Sürekli bir yalnızlık ve çaresizlik hissi içindedir. Hikayede, anlatıcının rüyaları ve gerçeklik arasında gidip gelmesi, gerçek ile hayal arasındaki sınırların kaybolmasına yol açar. Kör baykuş, anlatıcının kendi içindeki karanlık tarafı, bilinçaltını ve suçluluk duygularını simgeler. Baykuş, aynı zamanda yalnızlık ve karanlıkla ilişkilendirilen bir sembol olarak ortaya çıkar.
Kör BaykuşSadık Hidayet · Yapı Kredi Yayınları · 202636,6bin okunma
Asla okumaya cesaret edemediğim yazar Sadık Hidayet. Yalnızlık, çaresizlik, karanlık üçgeninde bir metin ama 9 puan almış 🤔