2026 1. kitabı
Okunma: 03 Ocak 2026 19:16
"Bu din, ince düşüncelilik dinidir." Kitap, ana olarak 5 konu başlığı altında o konuya dair ayet ve hadisler eşliğinde yazarın açıklamalarından oluşuyor diyebiliriz. Örnek verdiği ayetlerdeki her kelime neden özel olarak başka bir kelime değil de o kelimenin tercih edilmesine kadar çok güzel bir şekilde açıklanıyor. Okudukça Arapça dil bilgisinin genişliği şaşırttı beni. Bazı kelimelerin bizim dilimizde yer etmeyişinden ötürü hiç o açıdan düşünmediğim şeylerle de karşılaştım okurken. Sürekli maruz kaldığımız şeylerden dolayı, sosyal medyada gördüklerimiz, duyduklarımız, çevremiz vs. düşünce yapımızın nasıl herkes gibi şekillendiği ve Müslüman birinin sahip olması gereken tavır ve ince düşüncelilikten uzaklığı okudukça düşündürttü beni. Sürekli birbirimizi eleştirdiğimiz, sadece yargılama amaçlı çoğu şeye yaklaştığımız, tüketici, şükürsüz ve elindekinin kıymetini bilmeyen, sahip olduğu şeylerle mutlu olmak yerine hep yenisi veya bir diğeri olmadığı için üzülen, sadece kendimizi öncelediğimiz, bir hatası yüzünden insanları sildiğimiz veya kırılmasınlar diye doğru zamanda doğru şeyleri söyleyemediğimiz(birbirimize hakkı tavsiye etmemiz gerekirken dahi), her olay veya kişi hakkında sui zanda bulunmamız, en basitinden karşılaştığımızda selam vermeyen biri için bile görmemiştir veya dalgındır demek yerine o zaten hep böyle benzeri düşüncelere sahip olmamız ve daha farkında olmadan yaptığımız nice yanlışlar... Kendimizi geliştirmek ve değiştirmek için, herkesleşmemek için sürekli uyanık ve dinç olmamız gerekiyor yoksa istenilen düşünceleri düşünür, farkındalıksız yaşayıp geçeriz. Bu kitap bende yeni pencereler açtığı için çok beğendim diyebilirim. Tavsiye edebileceğim bir kitaptı. İstifadeli olur inşallah.
Düşünce
Dirilt KalbiniNouman Ali Khan · Timaş Yayınları · 201712,3bin okunma