2025 14. kitabı
Okunma: 27 Aralık 2025 00:00
Serenad Spoiler Uyarısı! Uzun bir aradan sonra kitap okumaya Zülfü Livaneli'nin "Serenad" kitabıyla başladığım için gerçekten mutluyum. Livaneli'nin kitaplarını her zaman okumak istemişimdir ve bir tavsiye üzerine ilk olarak bu kitabıyla başladım. Kitapta hem beğendim hem de beğenmediğim kısımlar oldu. Kitaptaki beğendiğim kısımlar; 1. Kitap gerçekten çok akıcıydı. Okurken hiç sıkılmadım. Dilinin ağır olduğunu düşünmüyorum. 2. Kurgunun güzel bir şekilde oturtulduğunu düşünüyorum. Kitabın başından sonuna kadar merak duygusu ve olayların nasıl evrileceğini hep merak ettim. 3. Kitapta hem günümüzdeki hem de geçmişteki olay ve durumlara olan bakış açılarına yönelik önemli eleştiriler olması, Zülfü Livaneli okuyucuyu ayrıca düşünmeye itmesi önemli bir detaydı. 4. Kitaptaki en beğendiğim kısım profesörün yaşamış olduğu durumlar ve bu durumlar karşısında asla pes etmeyişi olabilir. Beğenmediğim kısımlar ise; 1. Kitabın ana karakteri olan Maya'nın açıkçası profesörle olan ilişkisi, profesör ölene kadar çok saçma ilerledi. Onu ısıtmak için bulduğu çözüm bana göre kitaptaki en mantık dışı olan kısımdı. Ayrıca yine profesörün yaşadıklarını onun otel odasında dinlerken, profesörün uykuya dalıp omuzlarından öpmesi yine çok saçma gelen olaylardan birisiydi. 2. Kitapta Maya'nın profesörün yaşadıklarını anlatan kısıma kadar doğru düzgün davrandığını düşünmüyorum. Bu kısımdan sonra mantıklı davranmaya başlıyor. Maya karakteri her ne saçma davransa da bu durum benim yazarın diğer kitaplarını okumak için hevesimi kaçırmadı. Livaneli'den birkaç kitap daha okuyarak düşünce tarzını biraz daha keşfetmek istiyorum.
İnceleme
SerenadZülfü Livaneli · İnkılap Kitabevi · 2021163,8bin okunma