·184 syf.····Okunma: 05 Ocak 2026 14:39 Yıllar önce seni elime aldığımda bende yarattığın etkiyi çocuk olduğum için mi unutmuştum acaba?
Yetişkin ruhuyla seni yeniden deneyimlemek beni duvardan duvara çarpıp her yanımın acıyla kıvrandığı bir hüzne dönüştü.
Ağlarken ıslanan yanaklarım, kuruyamadan tekrar ıslanırken acıyla olgunlaşmak zorunda kalan küçük ruhunu, sevgiye bu kadar aç kalmışken bile hayal gücünle hayata tutunma çabanı, hak etmediğin şiddete maruz kaldığında bile kendini bunu hak eden bir yaramaz olarak gören hallerini tüm benliğimle sarıp sarmalamak istedim Zeze…
Yazarın çocukluğundan izler taşıdığı için mi yoksa dünyanın herhangi bir yerinde çocukların Zeze’nin hikayesine benzer hayatlara maruz kalmasından dolayı mı bilmiyorum ama okurken her sayfasında beni paramparça etti.
Şeker Portakalı’ndaki Zeze’nin diğer maceralarını anlatan “Güneşi Uyandıralım” ve “Delifişek” kitaplarına geçmeden önce onu tekrar hatırlamak istediğim için elime aldım ve okuyan/okumayan herkese okumalarını şiddetle tavsiye ederim.