·816 syf.····Okunma: 06 Ocak 2026 16:19 Bazı kitaplar bu platformda ve sosyal medyada o kadar abartılıyor ki; ister istemez beklentimiz olduğundan daha yüksek oluyor. Halbuki bu kitabı kendim görüp beğensem ve alsam çok beğendiklerim arasında yer alabilirdi. Ama o kadar abartılı yorumlar okudum ki o yüzden beklentimi karşılamakta yetersiz kaldı.
Kitabın konusu ilgi çekici ve farklıydı. Ama fazla uzatılmış. 800 sayfa yerine 550-600 sayfa sürseydi daha akıcı ve kolay okunabilir olurdu. Bazı kısımlar gereksiz detaylarla doluydu. Dunning ve Oswald'ın hayatının detaylarına bu kadar yer verilmesine gerek yoktu bence. Esas konudan bağımsız hayatlarıyla ilgili çok fazla detay vardı. Jack'in sahneye koyduğu bir tiyatro oyunu bile detay verilerek anlatılıyor. Esas olayda zaten kitabın son 100 sayfasındaydı. Beklediğim kadar aksiyon da içermiyordu. Yani kitabın başından, sonundan ve Sadie ile tanıştığı kısımdan 100 sayfa okuyan birisi ortalama bu 300 sayfa ile kitabın tamamına hakim olabilir.
Kitapla ilgili ikinci hayal kırıklığım ise Sadie ve Jack aşkıyla alakalı. O kadar çok "Ah.. Sadie..." içerikli yorumlar gördüm ki... Üstüne de yazarın kendi yazım tarzının dışına çıktı kendinden beklenmeyecek şekilde duygusal bir roman olduğuna dair. Haliyle bu ikilinin aşkıyla ilgili beklentilerim çok yüksekti. Ama beklediğim kadar duygusal bir aşk ilişkisi yoktu. Benim gördüğüm daha yüzeysel bir aşk. Bu ilişkiyi bu kadar abartanlar hayatında hiç aşk hikayesi okumamış olsa gerek...
Kitabı tavsiye eder miyim; evet. Büyük bir şevkle mi; hayır.
Kitaba bir şekilde denk gelen, fantastik, zamana yolculuk konulu, içinde aşk barındıran orta tempolu bir kitap okumak isteyen okusun.
Dizisini izleyeceğim. İlk defa bir kitabın dizisiyle alakalı beklentim kitabın kendinden daha yüksek.