2026 2. kitabı
Beatriz Serrano / Hoşnutsuz Hoşnutsuz, modern hayatın içindeki görünmeyen yorgunlukları ve kalabalıklar arasındaki yalnızlığı sorgulatan ve kalıplara girmek istemeyenlerin iç sesine kulak veren bir kitap. Marisa, otuz iki yaşında bir kadın. Sıkıcı, anlamsız ve keyif alamadığı bir hayatın içine sıkışmış durumda. Pazartesiden cumaya süren işe gitme zorunluluğu ve çevresine sürekli “mutlu ve başarılıyım” diyerek sürdürdüğü rol, onu kaygı bozukluğunun içine sürüklüyor. Her günü bir öncekine benzeyen ve insanı kendine yabancılaştıran bir hayat kimsenin hayali değildir. Sevgisini yalnızca temel ihtiyaçları karşılamakla gösteren bir aile de bu hayali beslemez. Marisa bir döngünün içinde sıkışıp kalmışken, hiçbir şey yapmadan mucizevi bir mutluluk bekleyenlerin sesi oluyor. Okurken rahatsız eden gerçekler ister istemez düşünmeye sevk ediyor. Bazı yaşananlar ise bu ağırlığın içinde trajikomik bir hâl alıyor. Yazarın kalemi ve anlatım tarzı bu noktada oldukça etkileyici. Kafa dağıtmak için değil, ayrıntılara önem veren ve metnin altını dolduran okurlar için daha keyifli bir okuma deneyimi sunuyor.
HoşnutsuzBeatriz Serrano · Domingo Yayınevi · 2025325 okunma
Kitabın kapağı bana Vladimir bunu çağrıştırdı. İkisini de okumadım ama incelemenizi okuyunca ve bu kapaklardan dolayı okuma isteği geldi. :) Emeğinize sağlık✍🏼 :) 🍀
Esra
LâL karakteri çok güzel anlatan bir kapak olmuş gerçekten 🙂teşekkür ederim 🍀