2026 8. kitabı
Okunma: 07 Ocak 2026 14:07
Tuğba Turan Herkese merhaba Ilk kez tanıştığım bir kalemden polisiye, gizem ve sırlarla dolu bir kitap okudum . Binbirgece masallarını bilir misiniz?Rivayete göre bu masalların hepsini okuyan kişi ölür ya da hiç bir ölümlü bu masalları bitiremeyecektir .Bu kitapta binikinci geceden ... Safranbolu Rumlar ve Türklerin bir arada yaşadıkları bir yer .Yirmibeş yıl önce bir seçim gecesi aynı zamanda da Paskalya .Meryem Rum sevgilisi Yunus la evlenir .Düğün gecesi üstünde gelinliği, yalın ayak Safranbolu sokaklarında koşmaya başlar.Kocamı öldürdüm diye ..Ardından annesi Mubeccel ,ablası Necmiye ,annesinin arkadaşı Lamia ve kahyalari Nuriye anne koşarak gelir .Meryem'in ilaçlarını düzgün içmedigi için böyle söylediğini anlatırlar. Aradan yirmibeş yıl geçer. Belediye başkanı Zeliha Hanım ın katkılarıyla uluslararası kahramanlar festivali düzenlenir. Ünlü şarkıcı Devran da konser ıcin gelecektir .Mubeccel Hanım konağının odalarını kiralar. Festival yürüyüşü başladığında şarkıcı Devran bıçaklanarak öldürülür. Savcı Yağmur ve emniyet arasında çalışma başlar. Sabah konaktaki herkes ifadeye çağrılır. Bu ifadelerde herkes aslında kendi geçmişini,pişmanlıklarını,hayallerini,umutlarını anlatır tek tek. Ortaya çıkan gerçekler sayfalara ilerledikçe şok ediyor insanı..Heyecanlı bir kurgu. Safranbolu ağzına çok hakim,gelenek görenekleri , atasözleriyle otantik bir havası var .Ayfer Tunç' un "Bir Deliler Evinin Yalan Yanlış Anlatılan Kısa Tarihi "kitabını okumuştum yıllar önce. Kitabı okurken o havayı aldım sanki ... Kitapla kalın dostlar... Safranbolu'da Bin İkinci Gece
Safranbolu'da Bin İkinci GeceTuğba Turan · Duino Kitap · 202519 okunma