Puan vermedi·216 syf.····Okunma: 06 Ocak 2026 00:00 Hüseyin Rahmi Gürpınar - Kesik Baş
Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın o kendine has mizahi tarzının pek hissedilmediği, yazarın tek polisiye klasiği Kesik Baş. Aslında giriş kısmından sonra mizah havasının tamamen kaybolduğunu söylemek daha doğru olur. Ortada çözülmeyi bekleyen bir cinayet ve bu doğrultuda ilerleyen, merak uyandırıcı bir olaylar silsilesi var.
Yazarın en son okuduğum Cadı adlı eserindeki felsefi ve toplumsal boyut, bu kitapta da kendini gösteriyor. Özellikle son kısımlarda yer alan felsefi sorgulamalar, toplumsal eleştiriler ve Doğu-Batı anlayışına dair göndermeler esere derinlik katmış. Benim okuduğum baskı, günümüz Türkçesine oldukça başarılı bir şekilde sadeleştirilmişti; bu da eserin akıcılığını ve anlaşılırlığını artırmış.
Okurken yer yer gerildiğimi hissettiğim anlar oldu. Eğer Türk edebiyatının klasikleşmiş polisiyelerinin tadına bakmak isterseniz, Kesik Baş sizi pişman etmeyecek bir tercih olacaktır. Şimdiden keyifli okumalar
#kitap #book #bookstagramturkey #kitapyorumu #hüseyinrahmigürpınar