·336 syf.····Okunma: 02 Mayıs 2018 15:05 'Hayata yeni bir kural koyalım mı? Şöyle olsun: Daima gerektiğinden biraz daha nazik olmaya çalış.'
Bir yüz; ona gösterilen nezakette ışıldar, gayrette parıldar, şefkatte belirir, bakışlarla kucaklar..
'Nezaket bu kadar basit bir şeydir. Gerçekten de çok basit. İhtiyaç duyulduğunda söylenen teşvik edici birkaç sözcük.Dostane bir davranış. Hafif bir tebessüm.'
Ve yüce gönüllülük...'Güçlü olmakta değil, gücün nasıl kullanıldığında yatar..Gücüyle pek çok kalbe güç veren insanların en yüce gönüllüsüdür.'
Kaderinde sıradışı olmak varsa sıradan kalamazsın diyen kitap, August'un hikayesiyle, çevre- insanlar- algılar- farklı olmak veya olarak doğmanın zorluklarından bahsederken,akabinde nezaketle, yüce gönüllülük ile hayatları ne kadar kolaylaştırabileceğimizi de gösteriyor aslında... Ve diğer bir çıkarım, bazen ya da çogu zaman olayların arka yüzünde bambaşka durumlar olabileceğini, kişilerin gözünden kısımlara bölünmüş anlatımla sunuyor. Ki hayat için hayatımızda karşılaştığımız bir çok durum içinde daha yumuşak, daha hoşgörülü olmamız gerektiğini hatırlatıyor ...( Özellikle Miranda- Via arkadaşlığı veya sahne öncesi rahatsızlanma yalanı gibi durumlar-incelemelerimde spoiler vermek istemediğim için okuyunca yada şayet okursanız hak vereceğinizi düşünüyorum.)
Velhasılkelam, ben yogunlugumdan dolayı bir çırpıda bitirememiş olsamda akıcı ve okunası, sonrasında hayata-hayatı paylaştıklarımıza bir nebzede olsa daha empatili yaklaşım sağlatacak kitaplardan ... August'un hikayesi sayesinde çevremizdeki Augustlara daha anlayışlı olabileceğimiz, farklılığın suç olmadığını algıyabildiğimiz, farklı olandan korkmadığımız, dışlamadığımız, daha nezaketli günler ve iyi okumalar diliyorum...