Motto: Toplum sözleşmesi
"Kelam-ı Kadim" onu anlayacak cemiyete hitab. İlmi sahada kalemi elinde bir kelam sahibi hatip, Hitab ettiği zümreye katib, Her fert bu minvalde bir kitab, Cemiyet kuttub, Ve alem kutuphane. İslam peygamberinin getirdiği mucize " Kitap" Hitap cemiyete ; İkra "Oku " Ne okuyorsan Allah'ın adıyla oku! Kitabı, alemi, ilahı, kuramı, sureti, sanatı, ihtisası, zanaatı ! Ne iş yapıyorsan onun adıyla, Amaç? Rıza-i ilahi, Hizmet et, cemiyetine, yurduna, ailene, eşine ! Ne diyor ? "Sen benim yeryüzündeki halifim temsiliyetim, bana ihanet etme!" Cemiyetini ihya et ! "Benim adımla başla her işe adım ile yönet," Rızam için taksim et ... Hakkı dosdoğru yol üzerine tut, İhtisasını dosdoğru yol üzerine icra et, Mal, mülk, saltanat hepsi yalan, Neymiş alemde baki ? Ölüm tek gerçek her şey fani, Amaç değil mi ki darül beka? O hâlde söz ver ey insan, Kaleminle, emeğinle, vicdanınla! Zulme rıza gösterme, Hakka şahitlikten kaçma, Güç emanet, Makam imtihan, Bilgi mesuliyet, Sessizlik vebal, Yetimin gözünde ölç nefsini, Mazlumun duasında tart, Zengini şımartma, Fakiri incitme, Adaleti eğip bükme, Kalp düzelirse alem düzelir, Alem düzelirse çağ düzelir, İnsan bozulursa, Kitap rafta yetim kalır, O hâlde yeniden oku, Kendini, sözünü, yolunu… Ve unutma, Sözleşme önce vicdanda imzalanır.
Şiir