Daha önce yetişkin kitapları sayesinde kalemiyle tanıştığım Funda Uçuk Er’in yazdığı Şimdi Oyun Zamanı, oyunun çocuk dünyasındaki yerini merkeze alan, hem eğlenceli hem de öğretici bir eser.
Kitap, günümüz çocuklarının sıkça karşılaştığı “ekran mı oyun mu?” ikileminin yanı sıra, sanal oyunlardaki siber zorbalığı ve dolandırıcılığı yargılamayan bir dille ele alıyor.
Demir’in en yakın arkadaşı Metin’in atölye derslerindeki tuhaf davranışlarını fark etmesiyle kurgu başlıyor. Annesi, abisi, arkadaşı Derin ve Eskimeyen Kitaplar dükkanının sahibi Itri Dede’nin yardımıyla Demir, sanal oyunda zorbalığa uğrayan arkadaşı Metin’e yardım ediyor.
Yazar, oyunun çocuk gelişimindeki önemini didaktik olmadan kurgunun akışı içinde çok doğal bir şekilde veriyor. Dilinin akıcı ve sade olması sayesinde çocuklar zorlanmadan okuyabiliyor, hatta kendilerini hikayenin içinde hissediyor. Özellikle 7–8 yaş grubu için uygun olan bu kitap; hayal gücünü destekliyor, empati gibi sosyal becerileri teşvik ediyor ve dijital farkındalık kazandırarak ekran dışı oyunlara özendiriyor.
Şimdi Oyun Zamanı, hem sınıf kitaplığına hem de ev kütüphanesine çok yakışacak bir kitap. Çizimleri de çok başarılı. Gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum.