Satirist IV (Şiir-Albüm)
Satirist IV: Beyaz Yağmurlar ve Kalpler ve Gönüller kitaplarından doğan şiirleri, yapay zekâ destekli müzikle buluşturarak şiire yeni bir ifade alanı açıyor. Bu eser, şiiri yalnızca okunan bir metin olmaktan çıkarıp dinlenen, hissedilen ve çok katmanlı bir deneyime dönüştürüyor. Suno yapay zekâ uygulamasının PRO Plan altyapısıyla bestelenen şarkılar, dizelerin duygusal gücünü artırırken kelimelere ritim ve ses kazandırıyor. Kitapta yer alan QR kodlar, okuru sayfa ile ses arasında kurulan bu yolculuğa davet ediyor. Okur, şiiri okurken aynı anda dinleyebiliyor; melodi ve ritim, dizelerin anlamını derinleştirerek yeni çağrışım alanları yaratıyor. Her şiir, sessizliğin içinden yükselen bir müzik gibi, duyguyu çoğaltıyor ve kelimelerin sınırlarını genişletiyor. Satirist IV, edebiyat ve teknolojinin kesiştiği noktada konumlanan çağdaş bir şiir kitabı olarak, geleneksel şiir algısını dönüştürüyor. Dijital olanakları edebi bir anlatım aracına dönüştüren bu çalışma, okuru yalnızca okumaya değil, dinlemeye ve hissetmeye de çağırıyor. Böylece eser, şiirin bugünü ve geleceği arasında kurulan güçlü bir köprüye dönüşüyor. Yasin Adıyaman Satirist IV İkinci Adam Yayınları